Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

Η ΑΕΝ στην Κάλυμνο Θα Λειτουργήσει


Απευθυνόμαστε σε όλους όσους "καλύπτονται" πίσω από το δήθεν ενδιαφέρον για το επίπεδο της, υπό ίδρυση, σχολής Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Η αρχή έγινε, στήθηκε ένα όνειρο σε βάσεις πραγματικές, πετύχαμε έναν στόχο, που το Αθηνοκεντρικό κράτος και οι πηγαινοερχόμενοι από τα γειτονικά νησιά πολιτευτάδες, δεν είχαν ούτε καν στην ατζέντα τους, παρά μόνο στα χαρτιά που τους ετοιμάζουν οι σύμβουλοί τους σε κάθε ομιλία, δηλαδή στα λόγια. 

 Αν έχει "αδυναμίες" το όλο εγχείρημα, από τη στιγμή που θα γίνει πράξη, επαφίεται σε όλους να ξεπεραστούν κι αυτές. Δεν μπορούν να "κρύβονται" πίσω από τις όποιες αδυναμίες, γιατί αυτό δεν είναι τίποτε περισσότερο από ... προφάσεις εν αμαρτίαις.


Αλλά πρέπει να λειτουργήσει και … θα λειτουργήσει!


Όλοι μας γνωρίζουμε την νοοτροπία, τις πολιτικές και τις μικροπαραταξιακές πρακτικές, όλοι ζούμε σ' αυτό τον τόπο και ξέρουμε τι γίνεται, από ποια κέντρα και με ποιο στόχο!


Οι «κατσαπλιάδες» οι ΣΥΡΙΖΑίοι, αν έφεραν στο νησί ΜΑΣ μια τέτοια δυνατότητα, χαιρόμαστε και πανηγυρίζουμε, αλλά δεν τους ευχαριστούμε, γιατί έκαναν το αυτονόητο, αφού γι αυτό ψηφίζονται οι πολιτικοί και για τίποτε άλλο. Αν "έκατσε" στον σημερινό δήμαρχο αυτή η ευκαιρία, δεν θα του πούμε ευχαριστώ, γιατί δεν ευεργέτησε το νησί, απλώς έκανε το αυτονόητο για το οποίο τον ψήφισαν οι Καλύμνιοι. Αν αύριο μιαν άλλη κυβέρνηση θα ενισχύσει την τοπική ΑΕΝ και με τμήματα και με υποδομή, δεν θα τους ευχαριστήσουμε, γιατί απλώς θα κάνουν τη δουλειά για την οποία επιλέχτηκαν από τον λαό. Όταν ένας επόμενος Δήμαρχος καταφέρει να αναπτύξει επιπλέον αυτή την προσπάθεια, θα του σφίξουμε το χέρι, αλλά δεν θα του χρωστάμε ευγνωμοσύνη, γιατί θα έχει κάνει το αυτονόητο και τίποτε περισσότερο!


Όμως δεν θα αφήσουμε εκτός της αυστηρής μας κριτικής τους τοπικούς πολιτικούς και κομματικούς εκπροσώπους, που αντί να βγαίνουν με δελτία τύπου "απείρου κάλλους", θα έπρεπε να βγάλουν ένα εισιτήριο και να πάνε να βρουν τους καρεκλοκένταυρους στην Αθήνα, που καταστρώνουν σχέδια και πρακτικές, αδιαφορώντας για έναν τόπο, όπως η Κάλυμνος, ένα νησί που μετρά καθ' όλη την νεώτερη ιστορία του, μόνο Χαμένες Ευκαιρίες, έργα "φαντάσματα", προοπτικές χαμένες στα συρτάρια των κομματαρχών, στα συρτάρια όλων εκείνων που επί δεκαετίες "ποτίζουν τις γλάστρες" των Κώων και Ρόδιων πολιτικών, με αντάλλαγμα μια "παράγκα" για μικροσουσφέτια!


Δεν θα αφήσουμε εκτός κριτικής όλους αυτούς, που έχουν στόχους και «οράματα» αλλότρια από αυτά του τόπου μας. Όλοι αυτοί που στέκονται πεισματικά «στα πίσω πόδια», απέναντι σε ό,τι είναι ευεργετικό για την Κάλυμνο, απλά γιατί δεν θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον όποιο πολιτικό ή την όποια πολιτική ή αντιπαλεύονται μια δημαρχία, για να στρογγυλοκαθήσουν αυτοί στην  καρέκλα του Δημάρχου,  πρέπει να κοιτάξουν αλλού για τις πολιτικές τους επιδιώξεις και όχι σε μια ευκαιρία, για το νησί που πάσχει από το σύνδρομο των «ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ».


Ας απολογηθούν πρωτίστως άπαντες για όλες αυτές τις χαμένες ευκαιρίες και τα έργα «φαντάσματα» του νησιού, αφού δεν είναι άμοιροι ευθυνών, όλοι έχουν μερίδιο σ’ αυτή την  πραγματικότητα, όλοι συνέβαλαν με την πολιτική αδιαφορία ή ανεπάρκειά τους, ώστε η Κάλυμνος να φαντάζει στην λίστα των νησιών της «άγονης και υποανάπτυκτης γραμμής». Είναι άπαντες υπόλογοι για το «ανάπηρο» λιμάνι της Καλύμνου και για το … υποκατάστατο κακέκτυπο του, που υπάρχει στον «έξω προσήνεμο μόλο», που δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια «κουμούλα» με μερικά σακιά τσιμέντο. ΑΥΤΟ κατάφεραν να δώσουν ως προοπτική στην Κάλυμνο και δεν νομίζουμε πως μπορούν να επαίρονται για το … ανδραγάθημά τους! Όλοι τους, διαχρονικά, είναι υπεύθυνοι για την απουσία ΧΥΤΑ στο νησί, για μια «θαμμένη» και άχρηστη αποχέτευση, για ένα «λειψό» αεροδρόμιο, που το προόριζαν στα πλάνα τους για μια «παράγκα» με ένα λυόμενο ως υποδομή, για δύο σχολικές μονάδες που στοιχειώνουν και θυμίζουν την ανεπάρκειά τους, για πολλά ακόμα έργα «φαντάσματα», που τα στέρησαν από τους Καλύμνιους. Και είναι μακρύς κι ατελείωτος ο κατάλογος όλων αυτών!


"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου