Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Η. Καματερός: "Εθνική ανάγκη το "φρένο" στην ασυδοσία των tour operators και στην προστασία των εργαζομένων" (vd's)Την μεγάλη αδικία εις βάρος των εργαζομένων και του απλού λαού σε σχέση με τον τουρισμό, τόνισε στην παρέμβασή του στην Επιτροπή για τον Τουρισμό, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.


Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής, που μετέχει στις εργασίες της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, κάνοντας μια εύστοχη παρέμβαση, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, έθιξε το κυρίαρχο θέμα σε σχέση με τον Τουρισμό στα νησιά. Επεσήμανε πως επιτελείται μια τεράστια αδικία εις βάρος των εργαζομένων στον Τουρισμό και κατά συνέπεια των κατοίκων της νησιωτικής χώρας, από τη στιγμή που τα έσοδα τα καρπώνονται οι διακινητές του τουρισμού (tour operators). 

Ζήτησε την ύπαρξη εθνικού σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη, ώστε να ελέγχεται η διακίνηση των τουριστών και να σταματήσει η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία των tour operators, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τους εργαζόμενους στον τομέα, που μειώνονται όλο και περισσότερο τα έσοδά τους, ενώ υπάρχει μια αύξηση της κίνησης.
Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, αλλά και γενικότερα οι νησιωτικές κοινωνίες, στερούνται εσόδων και κατά συνέπεια ανάπτυξης, από τη στιγμή που τα κέρδη τα καρπώνονται  οι μεγάλοι διακινητές και  ειδικά από το γεγονός πως αυτά μένουν στο εξωτερικό και όχι στη χώρα.

Παράλληλα ο Ηλίας Καματερός αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα του ΦΠΑ των νησιών και επανέφερε την θέση του, πως δεν μπορεί  και δεν πρέπει να ειδωθεί το θέμα σε μια μονοδιάστατη βάση. Είναι ανάγκη να ξεκινήσει ένας διάλογος και μια διεκδικητική προσπάθεια για την νησιωτικότητα συνολικά, να επανέλθει η συζήτηση για το μεταφορικό ισοδύναμο των νησιών και γενικότερα να τεθούν "στο τραπέζι" όλες οι αδικίες που υφίστανται τα νησιά της Ελλάδας.


"Παλμός της Καλύμνου"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου