Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

H "Αιγιακή Κουζίνα" στην Έκθεση "Greek Tourism Expo"Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, στα πλαίσια των δράσεων του για την τοπική γαστρονομία, συμμετέχει στις εκδηλώσεις της έκθεσης Greek Tourism Expo με την παρουσία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου καθώς και του Προέδρου του Chef Club, κου Νίκου Χριστοφόρου. Οι εκδηλώσεις  αυτές έχουν στόχο την προώθηση της Αιγιακής Κουζίνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 5 με 7 Δεκεμβρίου 2014, στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo Athens και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10:00 έως τις 20:00.
Στα πλαίσια της παραπάνω έκθεσης θα παρασκευαστούν από την Λέσχη Αρχιμαγείρων, εδέσματα, ενώ παράλληλα διοργανώνεται και δείπνο για 300 εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι συνταγές που θα παρουσιαστούν θα προέρχονται από την Κουζίνα του Αιγαίου και θα μυήσουν τον επισκέπτη στην τοπική μας γαστρονομία και παράδοση.
Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του Δικτύου AEGEANCUISINE, το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, είναι  η αξιοποίηση της πλούσιας οινο-γαστρονομικής παράδοσης των νησιών του Αιγαίου και η δημιουργία γαστρονομικού ενδιαφέροντος προορισμών σε άμεση συνάρτηση με τον παραγωγικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο των νησιών με σκοπό τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και της διεύρυνσης της τουριστικής αγοράς των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στο δίκτυο AEGEANCUISINE μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις των Νομών  Δωδεκανήσου και Κυκλάδων οι οποίες πληρούν ορισμένα κριτήρια, η εκπλήρωση των οποίων διασφαλίζει ότι τα προϊόντα, τα αγαθά ή οι υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν, αντανακλούν και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του Αιγαίου, πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές και προσφέρουν στον επισκέπτη – πελάτη συναίσθημα και εμπειρία.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 9 «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της αιγαιακής κουζίνας στα Δωδεκάνησα», της πράξης με τίτλο «Προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» –  Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου – με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου