Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Διευκόλυνση των αυτοαπασχολούμενων με την ρύθμιση των δόσεων στα ταμεία ζήτησε ο Ηλίας Καματερός (vd's)Παρέμβαση στην βουλή έκανε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, στην συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, σε σχέση με την διευκόλυνση των αυτοαπασχολουμένων που βρίσκονται σε διαδικασία δόσεων.  


Απευθυνόμενος στην υπουργό Νάντια Βαλαβάνη, ο Δωδεκανήσιος βουλευτής έθεσε το ζήτημα των δόσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις οφειλές τους στα ταμεία. Τόνισε πως η κατάσταση των ανθρώπων αυτών παραμένει δύσκολη, αφού οι οφειλές τους λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν συσσωρευτεί και βρίσκονται να είναι ανασφάλιστοι και να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες δόσεις. Ζήτησε να διευκολυνθούν οι αυτοαπασχολούμενοι για αυτό το διάστημα και να υπάρξει κάποια ρύθμιση,  όσον αφορά τις τρέχουσες δόσεις, αφού η οικτρή οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες, δεν τους επιτρέπει να είναι συνεπείς στις οφειλές τους και ειδικά αναφέρθηκε ο Η. Καματερός σε ειδικές περιπτώσεις, όπως είναι οι εποχιακά απασχολούμενοι και ιδίως στον τουρισμό, για τους οποίους πρότεινε να υπάρξουν ευεργετικές ρυθμίσεις, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. 
Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα από την παρέμβαση του Ηλία Καματερού στην επιτροπή:

Να επισημανθεί πως για το ίδιο θέμα είχε κάνει ξανά παρέμβαση στην Βουλή στις 28/4/2015, θέτοντας το ερώτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό. 

Επιπλέον, στην αρχή της παρέμβασής του ο Βουλευτής των Δωδεκανήσων, αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με την αεροπορική αλλά και ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, απαντώντας σσε βουλευτή της ΝΔ. Ειδικά τόνισε πως το κόστος μεταφοράς των νησιωτών είναι πολύ μεγάλο και τα αεροπορικά εισιτήρια είναι απαγορευτικά για τους κατοίκους των νησιών, ενώ υπογράμμισε πως ενώ παλιότερα η Ολυμπιακή δέχονταν να μεταφέρει ασθενείς, σήμερα, με την νέα μορφή της, αρνείται και οι αεροδιακομιδές γίνονται μόνο με το ΕΚΑΒ. 


"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου