Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Τα μικρά Καλυμνάκια μαθαίνουν τον σεβασμό στα ζώα (vd's)Η μικρή σκυλίτσα   Σίσυ,  στον παιδικό σταθμό της Καλύμνου,  έδωσε μιαν άλλη νότα στην καθημερινότητα των παιδιών. 


Μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης του Παιδικού Σταθμού, η ειδικευμένη στην "Θετική Εκπαίδευση Σκύλων" Νομική Πελεκάνου, ανταποκρίθηκε και επισκέφθηκε τον χώρο των παιδιών της ιδιαίτερης αυτής ηλικίας, στα πλαίσια του εθελοντικού προγράμματος "Μαθαίνω να συμβιώνω με τα ζώα". 

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τα μικρά παιδιά, τα οποία μέσα από αυτή τη δράση, έμαθαν την σημασία του να συνυπάρχουμε με τα ζώα, σε μια εποχή που η ειδησεογραφία είναι γεμάτη από περιπτώσεις κακοποίησης και εγκατάλειψής τους. 

Το εθελοντικό αυτό πρόγραμμα, εκτός του ότι μαθαίνει τα παιδιά να συμβιώνουν με τα ζώα, αποτελεί και μια δράση που συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνικοποίηση τους, αφού τα εκπαιδεύει στην πολιτισμένη συμπεριφορά και αναδεικνύει στην παιδική συνείδηση την σημασία που έχει η ευθύνη απόκτησης ενός κατοικίδιου. 

Τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα "διαδραστικό παιχνίδι" ταΐζοντας το σκυλί με την ανάλογη στάση του σώματος, ώστε να μάθουν από την τόσο μικρή ηλικία πως πρέπει να πλησιάζουν τα ζώα. 
Η ανταπόκριση τους στην δράση αυτή ήταν υποδειγματική και αποτελεί μια πολύ καλή αρχή, ώστε να μπει στα σχολεία η εκπαίδευση γύρω από τα ζώα. 


"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου