Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

Η. Καματερός: "Το "μαύρο" στην ΕΡΤ επιβαρύνει την επιβίωση των ακριτικών νησιών" (vds)

Σκληρή επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση και στα στελέχη της για το "μαύρο" στην ΕΡΤ, έκανε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός.
"Υποχρεώνετε τα παιδιά στα Δωδεκάνησα να ακούνε τούρκικα", τόνισε ο Η. Καματερός απευθυνόμενος στην πρώην κυβέρνηση Σαμαρά, που με το κλείσιμο του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, αποδυνάμωσε την τηλεοπτική και ραδιοφωνική παρουσία στις ακριτικές περιοχές και στα νησιά, με αποτέλεσμα  να ενδυναμώσει την "φωνή" των ... απέναντι σταθμών!

Ιδιαίτερα "λάβρος" ήταν ο Η. Καματερός προς τους Γεωργιάδη και Βορίδη, στους οποίους τόνισε πως ενώ παριστάνουν τους "υπερπατριώτες" και συναίνεσαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ, που ήταν η "φωνή" της Ελλάδας στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. 
 Ο Βουλευτής της περιοχής, επεσήμανε στην ομιλία του πως η ΕΡΤ μπορεί να συμβάλει στην διατήρηση της ζωής στα νησιά και τόνισε πως το "μαύρο" στον Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα, έχει επιβαρύνει την διαβίωση στην περιοχή, που είναι ήδη δύσκολη σε σχέση με τα υπάρχοντα προβλήματα της συγκοινωνίας, της υγείας και άλλα.

Πράλληλα η παρέμβαση του Η. Καματερού, εστιάστηκε και στην κάλυψη των νησιών από την DIGEA, που είναι μειωμένη και προβληματική, ενώ τόνισε την ανάγκη να στηριχτούν τα Δημοτικά και Περιφερειακά ΜΜΕ, που αποτελούν σημαντική πηγή ενημέρωσης για τους νησιώτες, φυσικά εννοώντας το μείζον πρόβλημα με τον ΔΗΡΑΣ της ΚΩ, που παραμένει κλειστός λόγω της επίσχεσης εργασίας των απλήρωτων  εργαζομένων και κινδυνεύει να κλείσει οριστικά.  

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου