Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Το SUPERFAST ΧΙΙ πέρασε και .... μας προσπέρασεΤο παρθενικό του ταξίδι για Ρόδο πραγματοποίησε σήμερα το υπερσύγχρονο νέο πλοίο της γραμμής, SUPERFAST ΧΙΙ, ανοίγοντας νέες προοπτικές και δυνατότητες για την γραμμή της Δωδεκανήσου ... πλην Καλύμνου φυσικά.

Η Κάλυμνος φυσικά απουσιάζει από τον προγραμματισμό του πλοίου, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τα σύγχρονα πλοία, που συνδέουν τα Δωδεκάνησα με τον Πειραιά.
Με αισιοδοξία οι κάτοικοι των νησιών της γραμμής που εξυπηρετεί το νέο πλοίο, το αντίκρισαν να εισέρχεται τις πρώτες πρωινές ώρες στα λιμάνια και να δίνει μια νέα διάσταση στα ακτοπλοϊκά δεδομένα.
Στην Κάλυμνο, την πρωτεύουσα της μεγαλύτερης νησιωτικής επαρχίας, στο τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου, το νέο πλοίο "ούτε απ' έξω δεν πέρασε" αλλά όπως συμβαίνει χρόνια τώρα και με τα ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ... "πέρασε και μας προσπέρασε". 
 Απογοήτευση για μια ακόμη φορά, αγανάκτηση και η αίσθηση της αδικίας, κυριάρχησαν στο νησί, που βλέπει να είναι για μια ακόμη χρονιά "ο φτωχός συγγενής της περιοχής".
Σαν τους "μοιραίους" από το γνωστό ποίημα του Κ. Βάρναλη, οι Καλύμνιοι αναζητούν ποιος φταίει για την "κακή τους μοίρα", ποιος "κακός δαίμονας" τους έχει καταραστεί, ποιος ευθύνεται που τίποτα δεν λειτουργεί στον τόπο αυτό!
Φυσικά απαντήσεις και ευθύνες υπάρχουν, έχουν ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλες από  τις ανεπάρκειες της τοπικής πολιτικής αλλά και από την  αδιαφορία του κεντρικού κράτους. 
 Είναι οι πολιτικές εκείνες που άφησαν την Κάλυμνο με ένα ακατάλληλο, για τα σύγχρονα πλοία, λιμάνι. Είναι οι ίδιοι που αποδείχτηκαν ανεπαρκείς στο να ολοκληρώσουν μια μόνιμη κατασκευή στον "έξω μόλο" και αντ' αυτού αρκέστηκαν σε μια "προεκλογική αρπαχτή", με ένα πρόχειρο και επικίνδυνο έργο, που κατέρρευσε και ευτυχώς χωρίς ατυχήματα.  Είναι εκείνοι που ήλθαν για να αποκαταστήσουν την "προχειροδουλειά" των προηγουμένων, αλλά και πάλι δεν τα κατάφεραν, ενώ άφησαν στους διαδόχους τους την κληρονομιά του "ξυρίσματος", το οποίο εννιά μήνες τώρα δεν έγινε. Τέλος είναι το ανάλγητο ελληνικό κράτος, που αδιαφορεί για  τα νησιά και την τύχη των έργων. "Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου