Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Οι BRICS ιδρύουν το δικό τους ΔΝΤ και προκαλούν ταραχές στη ΔύσηΜε αποθεματικό της τάξεως των 100 δισ. δολλαρίων, οι λεγόμενοι BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), ιδρύουν το ... δικό τους Ταμείο, στα πρότυπα του ΔΝΤκαι θα ονομάζεται New Development Bank και θα εδρεύει στην Σαγκάη!

Οι πέντε χώρες θα συνεισφέρουν στα αποθεματικά του ταμείου με τα παρακάτω ποσά, όπως φαίνεται και στο γράφημα του Jo Di: 
Κίνα: $41 δισ.
Ρωσία: $18 δισ.
Βραζιλία: $18 δισ.
Ινδία: $18 δισ.
Νότια Αφρική: $5 δισ.
 Οι χώρες με την επωνυμία BRICS, σήμερα αποτελούν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ σε οικονομικά μεγέθη το 20% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Οι πρόσφατες πιέσεις της δύσης προς την Ρωσία κυρίως, αλλά και γενικότερα προς τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, ανάγκασε τις χώρες αυτές να συστήσουν "ασπίδα προστασίας". H τράπεζα αποθεματικών που συστήνεται με πρωτοβουλία της Ρωσίας, θα μπορεί να προστατεύσει από τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των ΗΠΑ μέσω του δολλαρίου. 
Για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, θα λειτουργεί μια τράπεζα που δεν θα είναι κάτω από την επιρροή της Δύσης και θα μπορεί να χρηματοδοτεί τις οικονομίες χωρών, (αναπτυσσόμενες και μη), που θα κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από την κυριαρχία του ΔΝΤ.
Φυσικά έχουν ήδη ξεκινήσει οι αναταράξεις στην Δύση, αφού ήδη συζητιέται η ένταξη στα BRICS της Αργεντινής ενώ η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την τράπεζα αυτή, θα είναι στις συζητήσεις του Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του τον Ιούνιο στην Αγία Πετρούπολη.

"Παλμός της Καλύμνου"  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου