Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

«Γράμμα στον Ορέστη» Στην Αθήνα η Παράσταση των θεατρικών ομάδων Λέρου, Καλύμνου, Κω και Πάτμου

Η θεατρική παράσταση "Γράμμα στον Ορέστη" του Ιάκωβου Κμπανέλλη, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των   θεατρικών ομάδων Καλύμνου, Λέρου, Κω και Πάτμου, θα "ανέβει" στην Αθήνα  από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών σωματείων Αθηνών-Πειραιώς.

Η παράσταση που ανέβηκε στην Κάλυμνο τον Σεπτέμβρη του 2014, στο υπαίθριο θέατρο του Αγίου Παντελεήμονος,  στην Λέρο στις 13/09/2014 στον Πύργο Μπελλένη,  και στην Κω στις 4/10/2014 στο θέατρο-πολυχώρο «Σφαγείο» με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση κόσμου, ταξιδεύει στην Αθήνα. 
Συγκεκριμένα το Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, στις 20.30, στον χώρο του θεάτρου «ΙΖΟΛΑ» (Αγησιλάου & Αιγέως 41-43, Καλλιθέα) θα δοθεί η παράσταση σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Διαμαντόπουλου, με πρωταγωνιστές την Καλοτίνα Κορφιά στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας, τον Αντώνη Γιαννακό ως Ορέστη και την Χριστίνα Αντωνοπούλου, που θα ερμηνεύσει την Ηλέκτρα. 
Όσοι παρακολούθησαν την παράσταση με την μοναδική ερμηνεία της Καλοτίνας Κορφιά, στο ειδυλιακό θεατράκι στον Άγιο Παντελεήμονα,  σίγουρα θα έμειναν εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα. 
Η θεατρική αυτή παράσταση, είναι ένα πολύ τρανταχτό παράδειγμα της δυναμικής που διαθέτει η ακριτική νησιωτική επαρχία, αφού αποτελεί μια συλλογική  δουλειά Θεατρικών Ομάδων 4 νησιών, που δεν αφέθηκαν να αναλωθούν σε μικροεγωισμούς και "εγωκεντρικούς" απομονωτισμούς, αλλά ένωσαν την υψηλή αισθητική τους αντίληψη αλλά και το μεράκι, ως γνήσιοι "εραστές της τέχνης", καθιστώντας τα όρια μεταξύ επαγγελματισμού και ερασιτεχνισμού εντελώς δυσδιάκριτα. 

Οι συντελεστές της παράστσης είναι: 
Κλυταιμνήστρα: Καλοτίνα Κορφιά, μέλος Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου

Ορέστης: Αντώνης Γιαννακός, μέλος Θεατρικής Ομάδας Λέρου

Ηλέκτρα: Χριστίνα Αντωνοπούλου, μέλος Θεατρικής Ομάδας Λέρου
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Διαμαντάρας (Λέρος)
Σκηνικό: Κώστας Ματθαίου (Πάτμος)
Κοστούμι: Μίλκα Στογιάνοβιτς (Κως)

Μουσική: Τάκης Φραγκούς (Λέρος)

Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Αντωνοπούλου

Υποβολείο: Άννα Βάρνα

Ήχος: Ειρήνη Ντινάκη

Φωτισμός: Στέλλα Κατσοπρινάκη

Φωτογραφίες: Ουρανία Καραλή

Αφίσα: Κατερίνα Ευαγγέλου
 (Πληροφορίες από την σελίδα BLACK MONDAY/ blackmonday.gr/binteo-γράμμα-στον-ορέστη-μία-παράσταση-τω/)

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου