Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Στους δρόμους πετάει οικογένειες ο Ραχόι - Αυτό επιδιώκουν και για την Ελλάδα οι δανειστέςΟι εξώσεις με την "δυναμική" παρουσία της αστυνομίας στην Ισπανία του Μ. Ραχόι και του success story,  συνεχίζονται ασταμάτητα. 

Οικογένειες με ανήλικα, άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους,  πετιούνται στο δρόμο από την μια στιγμή στην άλλη και με την ... συνδρομή της αστυνομίας. Οι εξώσεις εξαιτίας των δανείων πρώτης κατοικίας είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στην χώρα που ... βγήκε από το μνημόνιο και βιώνει την "ευτυχισμένη" περίοδο του success story
Γι αυτό παλεύουν οι γραφειοκράτες της ΕΕ να επιβάλουν στην Ελλάδα τους επαίσχυντους όρους τους και να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε μια συμφωνία χωρίς "κόκκινες γραμμές". 
 Αυτό το μέλλον επιθυμούν να επιφυλάξουν και για την Ελλάδα οι ντόπιοι και ξένοι μνημονιακοί και γι αυτό οφείλει η κυβέρνηση με κορμό την αριστερά να αντισταθεί στις πολιτικές αυτές και να τηρήσει-τιμήσει το "συμβόλαιο" που σύναψε με τον λαό στις 25 Ιανουαρίου. 
 
Γι αυτό οι δανειστές εκβιάζουν την Ελλάδα και την απειλούν με οικονομική ασφυξία και άτακτη χρεοκοπία, θέλοντας να κάμψουν την όποια αντίσταση Τσίπρα και να επέλθει συμφωνία χωρίς "κόκκινες γραμμές", όπως είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας. 
Η περίπτωση της Ισπανίας του Μαριάνο Ραχόι, που τον θυμόμαστε όταν ήλθε προεκλογικά στην Ελλάδα για να στηρίξει τον ομοϊδεάτη του Αντ. Σαμαρά, είναι ενδεικτική για το τι επιφυλάσσουν οι επιταγές των διεθνών τοκογλύφων στον Ευρωπαϊκό Νότο. Παρόμοιες εικόνες ζουν οι πολίτες και στην Πορτογαλία, την ετέρα χώρα που "βγήκε από το μνημόνιο" και ζει την "ευημερία" της εφαρμογής των μέτρων. 

 "Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου