Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Ένα γεράκι "Μαυροπετρίτης" σώθηκε χάρη στην Φιλοζωική Ομάδα ΚαλύμνουΈνα γεράκι, του είδους "Μαυροπετρίτης", παραδόθηκε σε μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Καλύμνου "Hands of Kalymnos" και αφού περιθάλφθηκε, στάλθηκε στην Αθήνα, στον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής  "ΑΝΙΜΑ" (http://www.wild-anima.gr), για να του παρασχεθούν επιπλέον φροντίδες.

Το  γεράκι, που η επιστημονική του ονομασία είναι  Falco eleonorae Géné,  είναι μεταναστευτικό είδος και αναπαράγεται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ενώ συναντάται πολύ συχνά στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά και βραχονησίδες των Κυκλάδων και Δωδεκανήσων. 

Βρέθηκε τραυματισμένο, πιθανόν καθώς κυνηγούσε σε σε κρημνώδεις ακτές, όπου και ζει το είδος αυτό, και παραδόθηκε στο μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας, Σεβαστή Τσάταρου, η οποία ενημέρωσε τον τοπικό Θηροφύλακα Γιώργο Μαμουζέλο, με την βοήθεια του οποίου,  του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγιναν οι διαδικασίες για να πάει το πουλί στην Αθήνα, όπου θα τύχει εξειδικευμένης φροντίδας. 
 Η ετοιμότητα των μελών της Φιλοζωικής Ομάδας και η ευαισθησία που έχουν επιδείξει για την προστασία των ζώων, είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τον πολιτισμό της Καλύμνου. Οφείλει η τοπική κοινωνία και οι αρχές να σταθούν συμπαραστάτες στην προσπάθεια που γίνεται από την Ομάδα, ώστε να σταματήσει η κακοποίηση και η αδιαφορία σε σχέση με τα ζώα στο νησί, ενώ είναι αναγκαία η ενημέρωση, κυρίως των παιδιών, γύρω από το μεγάλο αυτό ζήτημα των ζώων, αλλά και γύρω από την σχετική νομοθεσία, που αναφέρεται στην προστασία των αδέσποτων και στην αντιμετώπιση της αυθαίρετης άσκησης βίας από τους ανθρώπους. 

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου