Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Η. Καματερός για ΦΠΑ: "Αγώνας για την νησιωτικότητα και όχι αποσπασματικές διεκδικήσεις"Σε σχέση με το ζήτημα που έχει ανακύψει ξανά γύρω από τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, έκανε σχετική δήλωση, η οποία κινείται στα ίδια πλαίσια με παλιότερή του τοποθέτηση. Πράγματι ο Δωδεκανήσιος βουλευτής, αυτό που τονίζει είναι το γεγονός πως οι κάτοικοι των νησιών πρέπει να προσανατολιστούν σε έναν αγώνα συνολικής διεκδίκησης της νησιωτικότητας και όχι σε αποσπασματικές προσεγγίσεις των προβλημάτων της περιοχής. 

Ακολουθεί η δήλωση του Η. Καματερού:

"Με αφορμή την αναστάτωση που προέκυψε, για μια φορά ακόμη, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας και την σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου οφείλω να τονίσω ότι τα νησιά μας έχουν ανάγκη συνολικού αναπτυξιακού προγραμματικού πλαισίου, που θα θεσμοθετεί πάγια μέτρα για την άμβλυνση ή ακόμη και το μηδενισμό των μειονεκτημάτων της νησιωτικότητας, όπως γίνεται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν νησιά.
Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί το άμεσο διεκδικητικό πλαίσιο της κοινωνίας μας και να μην περιορίζεται απλά στην υπεράσπιση αποσπασματικών μέτρων, υπό μορφή εξαιρέσεων (π.χ. μειωμένο ΦΠΑ, ΔΗΦΟΔΩ) τα οποία κατακτήσαμε μεν στο παρελθόν αλλά θα είναι πάντα ευάλωτα και θα καλούμαστε να τα υπερασπίζουμε σε κάθε συγκυρία.
Δυστυχώς έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα ότι παρότι ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν έχουμε λύσει μεγάλα προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και τη ζωή των συμπατριωτών μας (όπως το κόστος μεταφορών και συγκοινωνιών, υγεία, παιδεία κ.α.). Είναι επιτακτική ανάγκη να διεκδικήσουμε σταθερές και μόνιμες λύσεις σε αυτά τα προβλήματα που θα αντέχουν στο χρόνο". 

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου