Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Συγκέντρωση στη Ρόδο ενάντια στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Το πρώτο ηχηρό μήνυμα έστειλε η Ρόδος απόψε κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, με αποδέκτη την κυβέρνηση. Ένα υφεσιακό μέτρο που εάν εφαρμοστεί θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για την οικονομία των νησιών μας, εφόσον θα είναι το πολλοστό τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Ακόμα ένα μέτρο που απαξιώνει τη νησιωτικότητα μέχρι σήμερα. Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ είναι κεκτημένο που δεν πρέπει να καταργηθεί για τα νησιά μας που αποτελούν πηγή εσόδων από τον τουρισμό για τη χώρα.
Η αποψινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι η αρχή μιας σειράς συντονισμένων κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν και οργανώνονται από την τοπική αυτοδιοίκηση και παραγωγικές τάξεις. Σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, όλων των τοπικών φορέων και όλων των παραγωγικών τάξεων του νησιού. Δεν ζητάνε, διεκδικούν αυτά που δικαιούνται. Η  ανταπόκριση και η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και ικανοποιητική.
«Δεν υποχωρούμε, δεν κάνουμε πίσω» το μήνυμα της σημερινής συγκέντρωση προς κάθε κυβέρνηση με μόνο συμφέρον αυτό του τόπου μας και των νησιών μας.
Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκου, οι τέως βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννης Παππάς,  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ιάκωβος Γρύλλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων  Αντώνης Καμπουράκης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στράτος Καρίκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Πορεία Ανατροπή» Γιώργος Υψηλάντης, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μαυροματάκος, ο τέως Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης και σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση.  Ρεπορτάζ από rodosreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου