Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Καταγγελίες για απειλές στον Ηλία Καματερό και "σκληρή" κόντρα στην Κω με Γ. Κυρίτση Στα "παράθυρα" των Αθηναϊκών ΜΜΕ μεταφέρθηκε η κόντρα μεταξύ του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού, με τον Δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση και τον Έπαρχο Γιώργο Χαλκιδιό


Αιτία της σύγκρουσης ήταν το γνωστό πρόβλημα που έχει προκύψει στο νησί με τους πρόσφυγες που έχουν καταφθάσει εκεί και την παραμονή τους.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον βουλευτή και την τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δήμαρχο, ήταν έντονη από την πρώτη στιγμή και έφτασε σε οριακά επίπεδα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο παλιό ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνταν προσωρινά. 
 Η σύγκρουση  μάλιστα κορυφώθηκε όταν ο Η. Καματερός κατήγγειλε δημόσια πως δέχεται απειλές για την ίδια τη ζωή του, ενώ "φωτογράφισε" ως υποκινητές αυτής της κατάστασης τόσο τον Δήμαρχο όσο και τον Έπαρχο.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής μίλησε για απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχεται και τόνισε πως αυτά γίνονται μάλιστα από τα γραφεία τοπικών πολιτικών, οι οποίοι "ξεσηκώνουν" πολίτες εναντίον του. Ο Η. Καματερός, που από την πρώτη στιγμή έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στο νησί,  τονίζει πως η ένταση κορυφώθηκε μετά την πυρκαγιά στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο "Captain Elias" στη Λάμπη, γεγονός για το οποίο καταγγέλλει εμπρησμό, σύμφωνα και με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής. 
 Όλα δείχνουν πως υπάρχει μια "σκληρή" αντιπολιτευτική τακτική από πολιτικές δυνάμεις στο νησί της Κω και το "μεταναστευτικό" έχει αναδείξει αυτή την πραγματικότητα. Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κω, βρίσκεται σε ανοικτή σύγκρουση με τον Δήμαρχο (και τώρα με τον Έπαρχο), γεγονός που αναδεικνύουν τα τοπικά στελέχη και το αποδίδουν  σε μια "άνευ λόγου και προηγουμένου" αντιπολίτευση, ειδικά του Γ. Κυρίτση.
 Σε σχέση με το θέμα που έχει προκύψει με την παρουσία των μεταναστών στο νησί, ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή τήρησε μια στάση αρνητική και έχει δεχτεί πολλά επικριτικά σχόλια από αρκετά ΜΜΕ. Όλη αυτή η κατάσταση δυστυχώς βλάπτει  την εικόνα της Κω εν μέσω τουριστικής περιόδου και η αντιπαράθεση ουσιαστικά επιβαρύνει όλο αυτό το δυσάρεστο κλίμα, όπως πολύ χαρακτηριστικά επισημαίνει και ο Η. Καματερός και αποδεικνύεται από τα τελευταία δημοσιεύματα του ξένου τύπου.


Στο τέλος του άρθρου υπάρχουν τα link με τα βίντεο από την σημερινή παρουσία των εμπλεκόμενων στην υπόθεση πολιτικών, καταρχάς στην εκπομπή του MEGA "Κοινωνία ώρα MEGA" και το απόγευμα στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Κ. Μπογδάνου.

 https://www.youtube.com/watch?v=x0tRj5tGomE


"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου