Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Σύλληψη διακινητών ηρωίνης στην Κάλυμνο - Ανίσχυρη η κοινωνία απέναντι στο πρόβλημαΩς είδηση ρουτίνας έρχεται η ενημέρωση για την σύλληψη τριών διακινητών ποσότητας ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών. 

Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων,  βρέθηκε σημαντική ποσότητα ηρωίνης αλλά και ναρκωτικά χάπια, καθώς και σύνεργα για την διακίνηση των ουσιών. 
Οι τρεις συλληφθέντες, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας Καλύμνου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι αγόραζαν και διακινούσαν στα στέκια ναρκομανών ηρωίνη και άλλες ουσίες.
Πρόκειται για άτομα ηλικίας  32, 39 και 40 ετών, που ήταν στο στόχαστρο των ανδρών του ΑΤ Καλύμνου και ιδίως ο 39χρονος, ο οποίος είχε απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες "πιάστηκαν" επ' αυτοφώρω το Σάββατο 16/5/15 και στην συνέχεια οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Κω, αφού πρώτα κατασχέθηκαν οι ουσίες, χρηματικά ποσά, ζυγαριές ακριβείας και κινητά τηλέφωνα.
Η κατάσταση με τα ναρκωτικά βρίσκεται εδώ και χρόνια εκτός ελέγχου και οι όποιες συλλήψεις από την αστυνομία, δεν δείχνουν να περιορίζεται το φαινόμενο. Ο "χορός" της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών δίνει και παίρνει και τα θύματα των εμπόρων του θανάτου αυξάνονται καθημερινά. Οι τοπικές αρχές, συχνά εκφράζουν ανησυχίες και προβαίνουν σε δηλώσεις για το θέμα, ενώ υπήρξαν και προτάσεις - πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση σε επίπεδο συμβουλευτικής και θεραπείας.
Όμως τόσο η καταστολή όσο και η θεραπευτική αντιμετώπιση, δεν θα θέσουν φραγμούς στην διακίνηση των ναρκωτικών στο νησί.
Εδώ και δεκαετίες η Κάλυμνος είναι στο επίκεντρο σε σχέση με τα ναρκωτικά και αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά συνδυασμός παραγόντων και κυρίως λόγω της γεωγραφικής της θέσης και λόγω των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί. 
Η Κάλυμνος για δεκαετίες μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας, κυρίως στις νέες ηλικίες, φαινόμενο που διογκώθηκε σημαντικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Η απελπισία και η έλλειψη προοπτικής σε συνδυασμό με την έλλειψη εγρήγορσης της τοπικής κοινωνίας στο θέμα, αλλά και με την αποψίλωση των Κρατικών Υπηρεσιών, δεν αποτελούν στοιχεία που δίνουν κάποια ελπίδα για το μέλλον.
 "Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου