Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την θερινή περίοδο στην Κάλυμνο - Αναγκαία η εκπόνηση μιας "Κυκλοφοριακής Μελέτης"Με απόφασή κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλύμνου, προχωρά σε διάφορες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όλο το νησί, εν όψει της θερινής περιόδου,  που ουσιαστικά έχει ήδη ξεκινήσει. 

Συγκεκριμένα το ΔΣ, αποφάσισε να μπει τέρμα στο παρκάρισμα στην κεντρική πλατεία, μέχρι την περιοχή του Τελωνείου, για όλα τα οχήματα, ενώ καθορίζονται τα σημεία που επιτρέπεται η στάθμευση.
Η απαγόρευση θα ισχύει για κάθε είδους οχήματος,  σε όλο το μήκος της πλατείας, από το Δημοτικό Μέγαρο μέχρι την περιοχή του Τελωνείου (μνημείο πεσόντων Ιμίων) για το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου 2015. Παράλληλα το ΔΣ αποφάσισε την απαγόρευση της στάθμευσης για το διάστημα αυτό, όλων των οχημάτων, κατά το μήκος του Εμπορικού Δρόμου

 Στην ίδια απόφαση περιλαμβάνεται και η καθιερωμένη πλέον μονοδρόμηση στην περιοχή Μυρτιές-Μασούρι και συγκεκριμένα η παρούσα ρύθμιση θα ισχύει καθ' όλο το έτος (31/12/15). Έτσι η διαδρομή προς Μυρτιές και Μασούρι θα γίνεται μέσω του περιφερειακού δρόμου των Μυρτιών, ενώ για τα οχήματα που θα κινούνται προς τις περιοχές αυτές, προερχόμενα από Αρμεό, θα επιτρέπεται η πορεία μόνο μέσω του κεντρικού. 
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επίσης λόγω θέρους, προβλέπονται για την πλατεία της Ρίνας στο Βαθύ, όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση κάθε οχήματος, ενώ από τις 6 το απόγευμα δεν θα διέρχονται οχήματα στην κάθοδο προς την πλατεία Λιναριών
Η περιοχή αυτή κατά τους θερινούς μήνες δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων, κυρίως νεολαίας και το κυκλοφοριακό κομφούζιο είναι εμφανές σε καθημερινή βάση. Η απαγόρευση της κίνησης προς την περιοχή αυτή είναι μια επιβεβλημένη ενέργεια, αν και θα δημιουργήσει προβλήματα η ώρα έναρξης, αφού οι λουόμενοι διακινούνται και πέραν της 6ης απογευματινής. Φυσικά η διέλευση των επαγγελματιών και των κατοίκων της περιοχής, καθώς και των ΑΜΕΑ και των ταξί,  θα επιτρέπεται, χωρίς περιορισμούς ωραρίου. 

Όλες αυτές οι ρυθμίσεις, είναι απολύτως αναγκαίες αφού κατά την θερινή περίοδο παρατηρούνται σε πολλές περιοχές "μποτιλιαρίσματα" που καθιστούν την κίνηση ανυπόφορη.
Βέβαια είναι μέτρα εντελώς "πυροσβεστικά", αφού μόνο προσωρινά θα διευκολύνουν την καθημερινή κυκλοφορία, ενώ αναμένεται να υπάρξει μια "Κυκλοφοριακή Μελέτη", που θα βάλει μια τάξη, στην ... αταξία και το χάος τόσο της Πόθιας όσο και των άλλων περιοχών.
"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου