Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Η. Καματερός: "Η Αριστερά δεν φοβάται τις κινητοποιήσεις αλλά θέλει με το μέρος της την κοινωνία" (vd's)Συνέντευξη στην Δημοτική Τηλεόραση της Κω (ΔΗΡΑΣ) παραχώρησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός.


Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής όπως ήταν φυσικό αναφέρθηκε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στην περιοχή Ν. Αιγαίου σε σχέση με τον μειωμένο ΦΠΑ των νησιών, αλλά και για την κοινή συνεδρίαση Περιφ. Συμβουλίου και ΠΕΔ στην Αθήνα και την παράσταση διαμαρτυρίας των αυτοδιοικητικών στην Βουλή. 


Σε σχέση με το γεγονός αυτό, ο Ηλ. Καματερός τόνισε πως, δεν υφίσταται ζήτημα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, αναφέροντας τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα και Βαρουφάκη, ενώ ξεκαθάρισε και την προσωπική του θέση, που είναι φυσικά ενάντια στην προοπτική κατάργησης της φορολογικής αυτής ελάφρυνσης.Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις, ο Δωδεκανήσιος βουλευτής  επεσήμανε πως μια Αριστερή κυβέρνηση όχι μόνο δεν τις "φοβάται",  αντίθετα   αποτελούν γι αυτήν "όπλο" στην δύσκολη προσπάθεια των διαπραγματεύσεων. Δεν στάθηκε στην "όψιμη" κινητοποίηση που έγινε αλλά δήλωσε πως  αυτό που προέχει είναι η συνεχής διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει συνεχής αγώνας για θέματα των νησιών. 


Αυτή ήταν και η τοποθέτηση του  στην Έκτακτη Συνεδρίαση στην Αθήνα, ενώ επεσήμανε πως η κοινωνία και οι αυτοδιοικητικοί φορείς, μαζί με την κυβέρνηση και τους τοπικούς εκπροσώπους της, πρέπει να αγωνίζονται και να διεκδικούν όλα όσα ταλαιπωρούν τους νησιώτες, όπως είναι η Υγεία, το "σπάσιμο" του μονοπωλίου στην ακτοπλοΐα, η διάλυση της Παιδείας και τόσα άλλα  και να μην περιορίζονται σε μονόπλευρες διεκδικήσεις, γιατί όλα αφορούν την επιβίωση των νησιών και θέτουν φρένο στην επαπειλούμενη ερήμωσή τους. 


Απαντώντας σε ερώτημα της δημοσιογράφου για το  θέμα των προσφύγων, ο Ηλ. Καματερός αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές στο νησί της Κω, επισημαίνοντας πως πρέπει από την μια να βρεθούν άμεσες λύσεις και από την άλλη να τεθούν οι βάσεις για μακροχρόνια επίλυση του καυτού αυτού ζητήματος. Πιστεύει πως οι πρόσφυγες πρέπει να τύχουν ανθρώπινης και πολιτισμένης αντιμετώπισης και σ' αυτό πρέπει να βοηθήσει και η τοπική κοινωνία. Για το ζήτημα αυτό ενημέρωσε πως απασχολεί την κυβέρνηση και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τόνισε πως χρειάζεται χρόνος για μια μόνιμη αντιμετώπιση, αφού υπάρχει η ανάγκη για θεσμικές αλλαγές, ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα. (Το βίντεο είναι από την ηλεκτρ. σελίδα του ΔΗΡΑΣ).

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου