Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Reuters: Φεύγει η Task Force από την Ελλάδα

Αποκάλυψη που ενδεχομένως να φέρει εξελίξεις κάνει το πρακτορείο Reuters, καθώς, αναφέρει ότι η Task Force διαλύεται έπειτα από την άρνηση της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί της.

Την αποχώρησή της από την Ελλάδα σχεδιάζει η Task Force σύμφωνα με το Reuters. Πρόκειται για την ομάδα δράσης με επικεφαλής τον Χόρστ Ράιχενμπαχ (φωτό) που είχε δημιουργηθεί με στόχο να βοηθήσει την Ελλάδα να βελτιώσει τη δημόσια διοίκηση και να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια από την ΕΕ.  
Το πρακτορείο επικαλείται αξιωματούχους με γνώση του θέματος, οι οποίοι σημειώνουν ότι η Task Force πρόκειται να διαλυθεί και να αποχωρήσει από την Ελλάδα μετά από την άρνηση της κυβέρνησης Τσίπρα να συνεργαστεί μαζί της.
Παρά την ερμηνεία που ρίχνει το βάρος στην ελληνική κυβέρνηση, στο άρθρο σημειώνεται πως η Ομάδα Δράσης θα αναμορφωθεί και θα αλλάξει το όνομά της, ενώ, οι περίπου 50 υπάλληλοί της θα μετακινηθούν σε άλλο τομέα της Κομισιόν με αποστολή να βοηθά κάθε χώρα που τη χρειάζεται και όχο μόνο την Ελλάδα.
Οπως έχει προγραμματιστεί, ο Γερμανός επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ θα αποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες από την Αθήνα, αναλαμβάνοντας νέο ρόλο. «Πρέπει οπωσδήποτε να την αποκαλούμε Task Force;» διερωτήθηκε στέλεχος με γνώση του θέματος. «Η λογική είναι ότι το μοντέλο της Task Force μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες με αντίστοιχες δυσκολίες», πρόσθεσε.
Ο ίδιος ο Γιούνκερ είχε πει ότι θα αλλάξει η Task Force 
Μάλιστα, Ελληνας αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι ο «ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα στην τελευταία συνάντησή τους ότι η αποστολή της Task Force λήγει και θα αντικατασταθεί από έναν νέο θεσμό με τον ίδιο ρόλο, αλλά για όλα τα κράτη-μέλη».
«Η ελληνική κυβέρνηση θα κρατήσει επαφή με την Task Force αλλά δεν θα συνεργαστούμε μαζί τους. Είναι πολιτικό το ζήτημα», δήλωσε άλλος Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.
 koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου