Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Επικίνδυνες εικόνες στο Μασούρι - Άμεση η ανάγκη για παρέμβαση στις παραλίες της ΚαλύμνουΜια πολύ άσχημη κατάσταση παρουσιάζει η πλέον κοσμική παραλία της Καλύμνου στο Μασούρι, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου. 

Η περιοχή που δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο της τουριστικής κίνησης στο νησί, στην οποία ήδη υπάρχει σημαντικός αριθμός επισκεπτών (αναρριχητές), έχει σοβαρά προβλήματα υποδομών και κυρίως στην παραλία, που θεωρείται η πιο κοσμική του νησιού και προβλέπεται κατά τους θερινούς μήνες να είναι γεμάτη από λουόμενους. 
 Με αφορμή τις εικόνες αυτές, πρέπει να επισημανθεί πως επί χρόνια η όλη περιοχή, από τις Μυρτιές μέχρι τον Αρμεό, δείχνει να μην είναι στις προτεραιότητες των Δημοτικών Αρχών, αφού δεν έχει γίνει μια ουσιαστική παρέμβαση για την αναβάθμιση της περιοχής, ενώ σε σχέση με τις υποδομές η κατάσταση κρίνεται απαράδεκτη. Τόσο η οκταετία Ρούσσου όσο και η "μικρής διάρκειας" θητεία του Δ. Διακομιχάλη, "άφησαν" το Μασούρι και τις άλλες περιοχές χωρίς καμία παρέμβαση και με τα προβλήματά τους να είναι όλο και περισσότερα. 
 Οι λίγες αυτές εικόνες από την παραλία στο Μασούρι,  αναδεικνύουν την αναγκαιότητα ΑΜΕΣΗΣ αντιμετώπισης των προβλημάτων από την νέα Δημοτική Αρχή του Γιάννη Γαλουζή. Η σημερινή Δημαρχία οφείλει να επιδείξει μια μεγαλύτερη προσοχή στην περιοχή που δέχεται το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής κίνησης, που υποδέχεται από πολύ νωρίς επισκέπτες και έχει συνδεθεί με την βασικότερη πλέον μορφή τουρισμού στο νησί, που είναι η Αναρρίχηση. Το οδικό δίκτυο, ο ηλεκτροφωτισμός και γενικότερα οι δημοτικοί χώροι, αλλά και η καθαριότητα, σε όλο το μήκος αυτής της περιοχής, χρήζουν άμεσης παρέμβασης από τον Δήμο, όπως και οι παραλίες Μυρτιών, Μασουριού, Μελιτσάχα αλλά και οι υπόλοιπες στην Κάλυμνο. 
Συγκεκριμένα για τα σημεία που παρουσιάζουν οι φωτογραφίες που παραθέτουμε, διαπιστώνεται πως δεν αποτελούν μόνο στοιχεία που δυσχεραίνουν την λειτουργικότητα της παραλίας, αλλά απειλούν και την ασφάλεια στην περιοχή, αφού ειδικά η σκάλα στην αριστερή πλευρά της παραλίας, είναι άκρως επικίνδυνη για τους διερχόμενους. Επιπλέον υπάρχουν καθ' όλο το μήκος της παραλίας διαβρώσεις των βράχων, ενώ η κατάσταση του ντούζ και των αποδυτηρίων είναι απαράδεκτη και χρήζουν αντικατάστασης, ενώ η κεντρική σκάλα που οδηγεί προς την παραλία, από την πλευρά του Ξενοδοχείου "Πλάζα", βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση. 
Τέλος να επισημανθεί πως το περιβόητο "τοιχίο αντιστήριξης", που είχε καταπέσει πριν από χρόνια (ευτυχώς χωρίς θύματα) κατά την διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων, παραμένει ακόμη πεσμένο στην παραλία του Μασουριού και το σημείο εκείνο έχει μείνει χωρίς στήριξη, εκτεθειμένο στις διαβρώσεις και επικίνδυνο για τα σπίτια και κυρίως για τους ανθρώπους. 

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου