Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στον ΔΗΡΑΣ και η κόντρα των εργαζομένων με την διοίκηση και τον Δήμαρχο ΚωΗ σύγκρουση της Δημαρχίας Κυρίτση - Διοίκηση ΔΗΡΑΣ και των εργαζομένων στην επιχείρηση  που βρίσκονται σε συνεχή επίσχεση εργασίας έχει οδηγηθεί στα άκρα και τα εξώδικα και από τις δύο πλευρές δίνουν και παίρνουν. 

Μετά το "απειλητικό" απαντητικό εξώδικο που υπογράφεται από την Πρόεδρο κ.Β. Παντελίκιζη, με το οποίο απειλούσε ουσιαστικά τους 13 (από τους 14) εργαζόμενους με απόλυση, οι εργαζόμενοι επανήλθαν με νέο εξώδικο προς την διοίκηση του σταθμού.
Τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών διεκδικούν οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Τηλεόραση της Κω με την επίσχεση εργασίας, αγωνιζόμενοι ταυτόχρονα για την επιβίωση του μέσου.
Είναι ένα μείζονος σημασίας θέμα, που αφορά την εξασφάλιση του δικαιώματος στην ενημέρωση των πολιτών της Κω αλλά και όλης της Δωδεκανήσου και απέναντί τους οι εργαζόμενοι έχουν την ΔΑ του Γ. Κυρίτση και την διοίκηση της επιχείρησης, που, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι και οι αντιπολιτεύσεις, τηρεί αδιάλλακτη στάση και στοχεύει στο να κλείσει τον σταθμό, ενώ δεν δέχεται διάλογο, σε σχέση με την αναβάθμιση του σταθμού.  
Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός. Σε  σχετική παρέμβαση του προς στον αρμόδιο Υπουργό, ανέδειξε  την σημασία του μέσου και την αναγκαιότητα εξασφάλισης των δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους, μαζί με τους οποίους καταβάλλει προσπάθειες για την διευθέτηση της νομοθετικής ρύθμισης για την επιχορήγηση του μέσου.

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου