Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

"Επάγγελμα πόρνη" της Λ. Ζωγράφου από την Θ.Ο. Καλύμνου με την Αλ. ΠαλαιολόγουΗ Θεατρική Ομάδα Καλύμνου, θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση "Επάγγελμα πόρνη", από το ομώνυμο βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου, με την ηθοποιό Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, την οποία σκηνοθετεί ο Ένκε Φεζολλάρι.


Μία παράσταση που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και αφορά δύο ιστορίες αυτοβιογραφικές που δίνουν το στίγμα της εποχής και σκιαγραφούν τη συγγραφέα - ορόσημο της Ελλάδας της μεταπολίτευσης,  μίας γυναίκας αγωνίστριας ενάντια σε κάθε μορφή βίας. 


Την Κυριακή 19 Απριλίου στον ανακαινισμένο χώρο που στεγάζεται το "Θεατράκι του Δήμου" θα δοθεί η παράσταση και οι θεατρόφιλοι της Καλύμνου θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία μέσα από  το κείμενο της Λ. Ζωγράφου, που πάνω απ' όλα είναι ένας συνειδητοποιημένος πολίτης, μια αντισυμβατική συγγραφέας και ένας  άνθρωπος που αντιμετωπίζει την ελευθερία ως ένα πολύ υψηλό αγαθό, σε τέτοιο σημείο ώστε να μην διαστάσει ακόμη και την αυτοκτονία, ως πράξη αντίστασης απέναντι στην τυραννία.

 Η οξύτητα της γραφής της, το σαρκαστικό και γλυκόπικρο χιούμορ της, η αφηγηματική της ορμητικότητα, η αφοπλιστική και έντιμη ειλικρίνεια αποκτούν λόγο επί σκηνής με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και αναδεικνύονται με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη.


Πολύ χαρακτηριστικό και δεικτικό του ήθους,  της ποιότητας και της ιδεολογίας της συγγραφέως, είναι το σημείωμα που συνοδεύει το βιβλίο τη:

Προειδοποίηση: Δεν πουλώ ύφος, στυλ, λογοτεχνία. Δεν γράφω διηγήματα. Καταθέτω γεγονότα και συμπτώματα της εποχής που ζω. Όλα όσα γράφω συνέβησαν. Σε μένα ή σε άλλους. Η ζωή περνά από μέσα μου, με διαποτίζει με την ασκήμια της, με γεμίζει λύσσα με την αδικία της την οργανωμένη, με ταπεινώνει με την ανημποριά μου ν' αντιδράσω, να επαναστατήσω αποτελεσματικά, να υπερασπιστώ τον μαζικό μας εξευτελισμό. Αν ξαναγινόμουν είκοσι χρονών θα ξεκινούσα από τις κορφές των βουνών, αντάρτης, ληστής, ν' ανοίξω τα μάτια εκείνων που δέχονται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα τους, όσο και κείνων που εθελοτυφλούν. Όχι, η επανάστασή μου, δε θα στρεφόταν κατά του κατεστημένου και του συστήματός μου, αλλά εναντίον εκείνων που το ανέχονται. Θα σκότωνα, θα τσάκιζα την κακομοιριά, την υποταγή, την ταπεινοφροσύνη. Η γη έτσι κι αλλιώς δε χωρά άλλους ταπεινούς και καταφρονεμένους. Όπως δε χωρά άλλα φερέφωνα.

Προπώληση εισιτηρίων: κατάστημα ηλεκτρικών "Υπέρ Καλύμνου" Τρικοίλη- Σταθμός Ταξί.

Τιμή: 10 ευρώ προπώληση (μειωμένο)

12 ευρώ (γενική είσοδος)


"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου