Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Συνάντηση εργασίας Μ. Κόνσολα στον Δήμο Καλύμνου


Κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κάλυμνο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, είχε συνάντηση εργασίας στο Δημοτικό Κατάστημα του νησιού.


Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής, οι Αντι/χοι Γ. Γαλιμιτάκης και Κ. Ζαϊρης, ενώ από τις αντιπολιτεύσεις παρόντες ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Μαστροκούκος και ο δ.σ. Μανώλης Μουσελλής.  
(Δεν έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση για την μη παρουσία εκπροσώπων από τις άλλες τρεις αντιπολιτεύσεις). 

Φυσικά στην συνάντηση κυριάρχησε το μείζον θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την ΠΝΠ για τα ταμειακά υπόλοιπα των Δήμων και εκφράστηκε η ανησυχία του Δημάρχου για το μέλλον της χρηματοδότησης των έργων, ενώ ενημέρωσε τον βουλευτή για τις ενέργειες του ΔΣ, σε σχέση με την απόφαση αυτή, σε συντονισμό με τους άλλους Δήμους της χώρας και με βάση την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα ο Μ. Κόνσολας, αναφέρθηκε και στο θέμα με την λειτουργία του ΧΑΔΑ, επισημαίνοντας πως οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές ενώ τα πρόστιμα από την ΕΕ θα είναι τεράστια και ενημερώθηκε σχετικά από τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, σχετικά με την πορεία της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Καλύμνου και Ψερίμου.

Τέλος ο βουλευτής ενημερώθηκε για όλα τρέχοντα προβλήματα της Καλύμνου και επεσήμανε την πρόθεσή του για συνεχή συνεργασία με τον Δήμο της Καλύμνου, ώστε να προωθηθούν τα θέματα που αφορούν το νησί.

Για την σημερινή συνάντηση εκδόθηκε και σχετικό δελτίο τύπου από το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου:

"Παλμός της Καλύμνου"
                                                                                                                                                  

Κάλυμνος   24 / 4 /2015        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11.00 στο δημοτικό κατάστημα , ανάμεσα στον δήμαρχο Καλυμνίων κο Ιωάννη Γαλουζή και το βουλευτή Δωδεκανήσου κο Μάνο Κόνσολα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιωάννης Γαλιμιτάκης και Κώστας Ζαϊρης και εκ μέρους της αντιπολίτευσης οι κύριοι Ιω. Μαστοκούκος και Εμμ. Μουσελλής.

Ο κύριος Κόνσολας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση εξέφρασε την επιθυμία να υπάρχει συντονισμένη και ουσιαστική συνεργασία με το Δήμο της Καλύμνου, προκειμένου να προωθούνται άμεσα λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ο κος δήμαρχος, αφού τον καλωσόρισε και τον ευχαρίστησε για το ειλικρινές ενδιαφέρον, αναφέρθηκε στο κρίσιμο ζήτημα των ημερών, την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από τη Βουλή  για τη δέσμευση των ταμειακών υπολοίπων των Δήμων.

Ενημέρωσε τον κο Κόνσολα, για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Καλύμνου, με την οποία αποφασίστηκε μια σειρά συντονισμένων αντιδράσεων και κινητοποιήσεων, στο πλαίσιο της ΚΕΔΕ, από κοινού με τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας, για το θέμα αυτό.

Τόνισε δε το γεγονός, ότι εφόσον εφαρμοστούν τέτοιες πρακτικές, θα προκύψουν σημαντικά και δυσεπίλυτα λειτουργικά προβλήματα για τους Δήμους, με κίνδυνο ακόμα και παγώματος των χρηματοδοτήσεων όσων έργων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο σημείο αυτό ο κος Κόνσολας εξέφρασε την ελπίδα να ανακληθεί η απόφαση αυτή, εφόσον βέβαια έχει εξασφαλισθεί συμφωνία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της χώρας μας με την Ε.Ε.

Στη συνέχεια ο κος Κόνσολας ζήτησε να ενημερωθεί για τα θέματα που αφορούν τους ΧΑΔΑ της Καλύμνου, καθώς οι προθεσμίες αποκατάστασης είναι πλέον ασφυκτικές και επικρέμεται έντονα ο κίνδυνος επιβολής δυσβάστακτων προστίμων από την Ε.Ε.

Στο θέμα αυτό ενημερώθηκε σχετικά με τις προγραμματισμένες διαδικασίες αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Ψερίμου και Καλύμνου, καθώς και για τις σχετικές αναθέσεις μελετών, τόσο από τον κο δήμαρχο όσο και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κο Κ. Ζαϊρη.

Τέλος, στη συνάντηση εξετάστηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν :

α) την αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων, την προστασία και τη συνακόλουθη διασφάλισή τους  από επίδοξους καταπατητές,  και

β) την ανανέωση της λίστας πρόσληψης εργατοτεχνιτών για τα έργα  που εκτελούνται στο νησί μας με την μέθοδο της αυτεπιστασίας.

Κλείνοντας, ο κος Κόνσολας αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο της Καλύμνου για την αναλυτική ενημέρωση, επανέλαβε την πρόθεσή του για ουσιαστική και συντονισμένη συνεργασία  με τα στελέχη του Δήμου, για την -από κοινού- προώθηση λύσεων σε θέματα ζωτικής σημασίας, για τα νησιά μας και ειδικότερα  την Κάλυμνο.Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου