Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Οι Δωδεκανήσιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την νέα απόφαση για τις παραλίεςΤο θέμα με την ΚΥΑ του Υπ. Εσωτερικών, σχετικά με την απαγόρευση των τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες και τις αλλαγές όσον αφορά την χωροθέτηση σ' αυτές, απασχόλησε τους βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικά τον αρμόδιο Υπουργό, επισημαίνοντάς του τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από αυτή την απόφαση.

Οι Ηλίας Καματερός, Δημήτρης Γάκης και Νεκτάριος Σαντορινιός, παρουσίασαν το πρόβλημα με την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων,  που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση απαγόρευσης τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες, ζητώντας να τροποποιηθεί αυτή η απόφαση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Υπουργός Νίκος Βούτσης, αντιμετώπισε με κατανόηση το αίτημα των Δωδεκανησίων βουλευτών και έδειξε να είναι θετικός σε μια άμεση άρση της παραπάνω απαγόρευσης.
Είναι απολύτως λογικό το αίτημα που μετέφεραν οι βουλευτές στον Υπουργό, μεταφέροντας τις ανησυχίες των επιχειρηματιών που έχουν μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος στις παραλίες. Βέβαια υπάρχει ένα μεγάλο ζητούμενο που χρόνια απασχολεί τις νησιωτικές κοινωνίες και αυτό είναι η "αναρχία" που υπάρχει στις παραλίες, τα εμπόδια που τίθενται στους πολίτες ώστε να απολαμβάνουν ελεύθερα και κυρίως χωρίς κόστος τα καλοκαιρινά τους μπάνια. Είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων για την ανεξέλεγκτη χρήση των παραλιών και γενικότερα των ελεύθερων δημόσιων χώρων και να μπει τέλος στην αναρχία και την αυθαιρεσία.

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου