Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Η παρέμβαση του Δημάρχου Καλυμνίων στην έκτακτη Συνεδρίαση Περιφέρειας και ΠΕΔ στην Αθήνα Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή Καλύμνου, γίνεται αναφορά στην παρέμβαση-ομιλία του Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή, κατά την έκτεκτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου στην Αθήνα.


Η έκτακτη κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων της περιοχής Ν. Αιγαίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, αποφασίστηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, για το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ενώ ακολούθησε και πορεία προς την βουλή των αιρετών της Περιφέρειας και της ΠΕΔ, που παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα στην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Τύπου του Δήμου           

                                                          

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ &

  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝΗλ/κή Δ/νση   :grafeioepikoinwnias@gmail.com

Τηλέφωνο       : 22430- 59141                                                                                                                                                                                                 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κάλυμνος  2  / 4 /2015    

                 

Στην έκτακτη κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε χθες 1η Απριλίου 2015, στην Αθήνα με μοναδικό θέμα  την προάσπιση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, συμμετείχε ο δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Αντ. Γαλουζής, ως μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.

Ο κος Δήμαρχος, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόνισε την αναγκαιότητα διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, καθώς οποιαδήποτε  μεθόδευση για κατάργησή τους, θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην παραγωγική δραστηριότητα των νησιών, και κατ΄ επέκταση εθνική οικονομική καταστροφή.

Σημείωσε ακόμα, πως η θάλασσα του Αιγαίου θα πρέπει να ενώνει τα νησιά, χωρίς διαχωρισμούς και απηύθυνε ταυτόχρονα ένα μήνυμα ενωτικό προς την Κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι τόσο οι δημοτικές αρχές, όσο και οι κάτοικοι των νησιών της Περιφέρειάς μας, απαιτούν σεβασμό προς τα κεκτημένα δικαιώματά τους  και δεν έχουν σκοπό να απεμπολήσουν κανένα από αυτά.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι η συνάντηση αυτή, είχε ένα χαραχτήρα προληπτικό εν όψει των όποιων ενδεχόμενων σχεδιασμών της Κυβέρνησης, κάτι που -όπως προκύπτει και από την ιατρική πρακτική- καθίσταται σε πολλές περιπτώσεις πιο αποτελεσματικό από την εκ των υστέρων θεραπεία του προβλήματος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, εκδόθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, ομόφωνο ψήφισμα και αποφασίστηκε να κοινοποιηθεί με σχετική επιστολή, στον Πρωθυπουργό της χώρας κο Αλέξη Τσίπρα.

Το ψήφισμα καταλήγει, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει από το τραπέζι των διαβουλεύσεων κάθε σκέψη ή πρόταση για παρέμβαση στο ισχύον καθεστώς ΦΠΑ και να στραφεί στην άρση των δυσμενών συνθηκών, που έχουν φέρει τα νησιά σε μειονεκτική θέση έναντι της ηπειρωτικής χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά

 Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου