Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Η. Καματερός, ομιλία στη Βουλή: "Άμεση η ανάγκη στήριξης των Μικρών Νησιών" (video)Παρέμβαση στη Βουλή και κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης, έκανε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός.

Ο βουλευτής του Βορείου Συγκροτήματος, στην συζήτηση για το νομοσχέδιο αναφέρθηκε στο γεγονός πως  δικαιολογημένα υποβάλλεται με την μορφή του κατεπείγοντος, ενώ άσκησε αυστηρή κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για την σημερινή κατάσταση με την ανθρωπιστική κρίση, όπως έχει διαμορφωθεί. 

Στην σύντομη αλλά ουσιαστική του παρέμβαση, ο Ηλίας Καματερός κυρίως τόνισε την ανάγκη να στραφεί η πολιτική της κυβέρνησης στα προβλήματα των μικρών νησιών και επεσήμανε πως χρήζουν λήψης άμεσων μέτρων.  
Αυτό που πρότεινε ο Η. Καματερός είναι η σύνταξη ενός ειδικού νομοσχεδίου, που να σχετίζεται με την λήψη έκτακτων μέτρων για να ενισχυθεί η παραμονή των κατοίκων στα μικρά νησιά, τονίζοντας τόσο τις ιδιαιτερότητές τους όσο και στον κίνδυνο εγκατάλειψης που διατρέχουν. 

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου