Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

"Σκληρή" κόντρα με "μπινελίκια" ανάμεσα σε Μαύρο και Χούλλη στο ΔΣ της Καλύμνου (Βίντεο) Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η παράταξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης", απαντώντας στον δ.σ. και επικεφαλή της 2ης ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργο Μαύρο, μετά την σύγκρουση που προηγήθηκε κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητούνταν το θέμα της απένταξης του Καρπάθιου Δημοτικού Σχολείου.


Για "αντικομουνιστικό παραλήρημα" κάνει λόγο το δ.τ. "Λαϊκής Συσπείρωσης" ενώ χαρακτηρίζει "αήθη" την επίθεση που έγινε στον εκπρόσωπο της παράταξης στο ΔΣ Σάκη Χούλλη, από τον Γ. Μαύρο.

Η εικόνα των δύο πολιτικών της "νέας γενιάς" ήταν επιεικώς απαράδεκτη, όμως πρέπει να επισημανθεί πως η "εμπρηστική" παρέμβαση του Γ. Μαύρου, ήταν αυτή που πυροδότησε την "κόντρα", ενώ ο Πρόεδρος του ΔΣ, Γιώργος Ψαράς, δεν κατάφερε να οδηγήσει σε εκτόνωση την σύγκρουση. Ο επικεφαλής της παράταξης "Η Κάλυμνος ΑλλάΖΕΙ", "επιτέθηκε" αναίτια στον Σ. Χούλλη και μάλιστα με φρασεολογία που δεν συνάδει με τον ρόλο ενός δ.σ. αλλά και με το χώρο της συνεδρίασης του σώματος, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει "κριτική" στον κομματικό φορέα του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Στην συνέχεια η σύγκρουση "μεταφέρθηκε" στην ... άλλη πλευρά του χώρου της συνεδρίασης, όπου ο μεν Γ. Μαύρος βρίσκονταν όρθιος στην είσοδο της αίθουσας και ο δε Σ. Χούλλης να έχει γυρίσει προς αυτόν και να δίνουν συνέχεια στον ... λεκτικό διαπληκτισμό, με φρασεολογία εκατέρωθεν, που δεν τιμά κανέναν και κυρίως το ΔΣ.

Είναι αποκλειστικά ευθύνη του Προέδρου του ΔΣ όχι μόνον η τήρηση της ομαλής ροής της συνεδρίασης αλλά και της επαναφοράς δ.σ.,  που δεν αναφέρεται, κατά την κρίση του προεδρεύοντα,  στο θέμα προς συζήτηση, ενώ σε καμία των περιπτώσεων αυτό δεν είναι αρμοδιότητα άλλων συμβούλων, οι οποίοι οφείλουν κόσμια και διά του θεσμικού τους ρόλου, να απευθύνονται στο Προεδρείο και να απαιτούν την τήρηση των κανονισμών.  

Όσον αφορά τον ίδιο Πρόεδρο του ΔΣ, που είναι ένας "βετεράνος" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχει αποδείξει την ικανότητά του στην άσκηση των καθηκόντων του, οφείλει να προστατεύει τόσο την συνεδρίαση του σώματος, όσο και την παρεκτροπή δ.σ. και μάλιστα νέων, καθοδηγώντας τους με την στάση του και με τις κατάλληλες και έγκαιρες παρεμβάσεις του.

Σε σχέση με τους δύο "νεοφώτιστους" συμβούλους, (βέβαια ο Γ. Μαύρος διανύει την 2η θητεία του ως δ.σ.), οφείλουν να κατανοήσουν πως η συμμετοχή στα κοινά και ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση, απαιτεί "γερό στομάχι" και μεγάλη "δόση" ανοχής και ανεκτικότητας. 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παράταξης και το σχετικό απόσπασμα από την εν λόγω συνεδρίαση (βίντεο) από το "Αιγαίο tv"
 

Δελτίο Τύπου Παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση"


 Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Μαρτίου 2015, θεωρώντας ότι δεν είναι η Κάλυμνος Ψωροκώσταινα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά ότι ισχύουν και εδώ οι ίδιες λογικές του ιδίου συστήματος, διαφωνήσαμε με τον κ. Μαύρο, παραθέτωντας  στατιστικά στοιχεία για την παλαιότητα των σχολείων όλης της Ελλάδας, εκφέροντας την άποψη ότι η απένταξη του Καρπάθειου έχει πολιτική σκοπιμότητα που συνάδει με ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα στην εφαρμοσμένη πολιτική ως προς την εκπαίδευση σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο κύριος Μαύρος δεν αντέχει την πραγματικότητα φαίνεται, και απάντησε με πρωτοφανή χυδαιότητα και προσωπικές επιθέσεις.

Πληροφορούμε τον κύριο Μαύρο, ότι δεν λέμε «τις ίδιες παπαριές 80 χρόνια τώρα» (χρησιμοποιούμε την δική του καταγεγραμμένη έκφραση, από το αντικομμουνιστικό του παραλήρημα). Η πορεία δράσης και ζωής του ΚΚΕ είναι μεγαλύτερη από 96 χρόνια.  Και μάλιστα με μοναδική πολιτική συνέπεια. 96 χρόνια τώρα, στους δρόμους, στα ξερονήσια και στα βουνά ακόμα όταν χρειάστηκε. Και φυσικά είναι ίδιες, γιατί οι ασπόνδυλοι πολιτικάντιδες-υπηρέτες του εκμεταλλευτικού συστήματος φρόντησαν με τόση συνέπεια και αποτελεσματικότητα, τα αιτήματα του 1918 να είναι επίκαιρα και πανομοιότηπα το 2015. Δεν είναι αστειάκι κύριε Μαύρο το ότι εμείς διεκδικούμε απο το 1918 τα ίδια πράγματα, είναι για κλάμματα, και για περισυλλογή. Γιατί τα ίδια πράγματα που λέμε και ξαναλέμε, πέρα από την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος, περιλαμβάνουν και άμεσα αιτήματα για το τώρα, όπως το 8ωρο, την δουλειά με αξιοπρέπεια για όλους, την λαϊκή κυριαρχία, την εργασιακή ασφάλεια, το δικαίωμα στη μόρφωση και την υγεία. Σεις όλοι οι υπερασπιστές αυτής της φρίκης πρέπει να απολογηθείται γιατί αυτά και άλλα πολλά παραμένουν τα ίδια με το 1918 παρά την αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας, και όχι εμείς που δεν αλλάξαμε αιτήματα.

Πληροφορούμε τον θιασώτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (το χειροκροτητή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ), κ. Μάυρο, που ευτυχώς ο λαός μας πλέον έχει την εμπειρία να δει  τον κερδοσκοπικό της ρόλο, και το ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, ότι τα λεφτά που μας δίνει είναι μέρος μόνο από τα λεφτά που αρπάζει ληστρικά από τον λαό μας, και για αυτό δεν ζητάμε η ΕΕ να μας δώσει λεφτά από τα προγράμματα, το απαιτούμε, γιατί είναι δικά μας λεφτά, στο βαθμό που δίνονται για να καλύπτωνται τα συμφέροντα του λαού και όχι βέβαια στα προγράμματα που δίνουν ζεστό χρήμα στα μονοπωλειακά συμφέροντα για να συνεχίσει το ξεζούμισμα του εργαζόμενου.

Για τις προσωπικές επιθέσεις και την χυδαιότητα αυτών, θα τον συμβουλεύψουμε να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Μπορεί ο κύριος Μαύρος κάθε τετραετία να αλλάζει παράταξη, και να παρθενογεννάται ως ακομμάτιστος και ανεξάρτητος όταν οι καιροί το απαιτούν και τα αστικά κόμματα δεν πουλάνε πια στην αγορά της ψήφου. Η πολιτική μας συνέπεια είναι αυτή που κάνει τον Ελληνικό Λαό να μας εκτιμά ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί μαζί μας, και μάλιστα στη συντριπτική του πλειοψηφία. Μάλιστα να του υπενθυμίσουμε ότι και σε μας απευθύνθηκε προεκλογικά προκειμένου να συνεργαστούμε μαζί του. Αυτό αποδεικνύει πολλά για το ίδιο το κ. Μαύρο! Εμείς επιλέγουμε την πολιτική θέση να είμαστε ενάντια σε κάθε ναρκωτικό και σε οποιασδήποτε μορφής ναρκωκουλτούρας, χωρίς μάλιστα η όποια συμμετοχή μας σε διάφορες ομάδες-σωματεία και συλλόγους να προσδοκά σε αντίτιμο! Οι δικές μας πολιτικές θέσεις είναι τρόπος ζωής, όχι μόνο λόγια κύριε Μαύρε, 96 χρόνια τώρα, και  για αυτό κερδίσαμε τον σεβασμό του λαού.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου