Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

"Αναρριχήθηκαν" στα ψηλά οι "νεαροί Καλύμνιοι επιχειρηματίες Οι μαθητές της "εικονικής" επιχείρησης "KCE", Kalymnos Climbing Escape, "σκαρφάλωσαν" στην δεύτερη θέση στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση», που συμμετείχαν για πρώτη φορά. 

Οι "νεαροί επιχειρηματίες" της Καλύμνου, μαθητές από το 1ο Νικηφόρειο Λύκειο,  κατέκτησαν το 2ο Βραβείο για το καλύτερο περίπτερο στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων). 

Οι μαθητές από την Κάλυμνο, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς του Νότας Φράγκου, αξιοποίησαν την ανάδειξη του νησιού σε παγκόσμιο προορισμό αναρρίχησης και "έστησαν" μια δομή - επιχείρηση, με στόχο την παροχή υπηρεσιών και πληροφοριών στους επισκέπτες αναρριχητές. Μια πρωτοβουλία που εκτός του ότι αναδεικνύει τις δυνατότητες των νέων του νησιού και την δημιουργικότητά τους, αποτελεί και μια σημαντικότατη μορφή προβολής της Καλύμνου, ενώ παράλληλα τα παιδιά έδειξαν με τον πλέον δυναμικό τρόπο, τις προοπτικές που ανοίγονται στο νησί, σε σχέση με την Αναρρίχηση. 

 Η διάκριση αυτή της μαθητικής ομάδας από την Κάλυμνο, οι άριστες εντυπώσεις που άφησαν  σ' όσους επισκέφτηκαν τον χώρο και ειδικά  το Περίπτερο της νεανικής αυτής πρωτοβουλίας, αποτελεί για το νησί μια σημαντική παρακαταθήκη, για το μέλλον στον τομέα αυτό του εναλλακτικού τουρισμού. 

Ανάμεσα σε 69 σχολεία που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα, η μαθητική επιχείρηση του 1ου Λυκείου της Καλύμνου, με την καινοτομία, την δημιουργικότητα και την εργατικότητά της, αλλά και με την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, κατάφερε να "αναρριχηθεί" στον διαγωνισμό αλλά και στις συνειδήσεις όλων των Καλυμνίων, που αισθανόμαστε περήφανοι για την νεολαία μας.

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου