Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Γ. Κασσάρας: "Δεν μπαινοβγαίνουν πλέον οι τροϊκανοί στα Υπουργεία σαν κατακτητές"
Ανασυστήνονται στο Υπουργείο Οικονομικών οι καταργηθείσες με το Π.Δ. 111/29.8.2014 «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών» φορολογικές διευθύνσεις , Εισοδήματος, Έμμεσης Φορολογίας και Φορολογίας Κεφαλαίου. 


Γιώργος Κασσάρας

Πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου

Με την καθοδήγηση της Τρόικας είχαν ενοποιήσει τα βασικά αντικείμενα της φορολογίας που αποτελούν και ένα από τους κύριους λόγους ύπαρξης του Υπουργείου, σε μία διεύθυνση – τέρας, που δεν λειτούργησε ποτέ.

Ενώ ταυτόχρονα δημιούργησαν άνευ λόγου, ένα σωρό άσχετες διευθύνσεις που συντονίζουν, εποπτεύουν, αλληλεπικαλύπτονται και κυρίως απασχολούν το μάχιμο προσωπικό των Δ.Ο.Υ. με την αντιπαραγωγική διαδικασία καταγραφής και αποστολής στοιχείων χωρίς κανένα νόημα και αποτέλεσμα! Ας ελπίσουμε ότι θα καταργήσουν όσες περισσεύουν.

Άποψή μου είναι βέβαια ότι η μείωση των δομών θα έλθει ως φυσικό επακόλουθο της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος που είναι ζητούμενο και της πλήρους μηχανοργάνωσης και όχι μηχανικά.

Με την ευκαιρία να πω ότι είναι άλλο πράγμα να έρχονται οι εκπρόσωποι των θεσμών και να συνεργάζονται με τους αρμοδίους και άλλο πράγμα να εγκαθίστανται, να αλωνίζουν μες τα υπουργεία, να δημιουργούν σχέσεις και στην ουσία να διοικούν την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση.

Και το όνομα «τρόικα» είναι συνυφασμένο ακριβώς με αυτή την κατοχική συμπεριφορά. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν και μπράβο στην Κυβέρνηση που επιμένει να μην μπαινοβγαίνουν στα Υπουργεία σαν κατακτητές… καιρός ήταν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου