Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Το Πρόγραμμα του Εορτασμού του Οσίου Σάββα στην ΚάλυμνοΗ Μητρόπολη Καλύμνου, έδωσε στην δημοσιότητα το πρόγραμμα για τον εορτασμό του Οσίου Σάββα "του εν Καλύμνω ασκήσαντος", του οποίου η μνήμη εορτάζεται την Ε' Κυριακή των Νηστειών κάθε χρόνο.

Αποτελεί ένα σημαντικό θρησκευτικό γεγονός για το νησί της Καλύμνου, που λαμβάνει κάθε χρόνο πανελλήνιες διαστάσεις, αφού οι προσκυνητές καταφθάνουν από κάθε μέρος της Ελλάδας, για να προσκυνήσουν τον Άγιο. 
 Για την διευκόλυνση των πιστών στην Δωδεκάνησο, η Ναυτιλιακή Εταιρεία «Δωδεκάνησος Seaways» του κ. Γ.  Σπανού, για να εξυπηρετήσει όσους κατοίκους από Ρόδο, Σύμη και Κω θέλουν να κινηθούν προς Κάλυμνο, θα κάνει έκτακτα δρομολόγια το Σάββατο 28.3.2015 και Κυριακή 29.3.2015 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της εταιρείας, που είναι: 22410 70590. 
 Ακολουθεί το Πρόγραμμα του Εορτασμού, όπως δόθηκε στην δημοσιότητα από την Ι.Μ. Καλύμνου:
 
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ & ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
ΛΕΡΟΣ  85400
Ἐπικοινωνία: τηλ.2247023211 – φαξ. 2247022339
Διαδίκτυον:  www.im-leka.gr ,  e-mail:  mitropolerou@yahoo.gr
 

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ
ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ
ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ

Κυριακή Ε΄ των Νηστειών, 29/3/2015
Εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα και της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

Σάββατο  28/3/2015
Το Εσπέρας του Σαββάτου και ώρα 7ην απογευματινήν, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείον Λόγον.
Ώρα 10:30΄ μ.μ. έως 2 πρωϊνήν, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία (μικρό Απόδειπνο, Χαιρετισμοί του Αγίου, Μεσονυκτικό, Όρθρος και Νυκτερινή Θεία Λειτουργία), χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας.

Κυριακή 29/3/2015
Την πρωΐαν της Κυριακής και ώρα 7:30΄ π.μ. – 10:30΄ π.μ., θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, και θα κηρυχθεί ο Θείος Λόγος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος του Οσίου Σάββα, και τέλος εντός της Ιεράς Μονής θα τελεσθεί δέηση στο Παρεκκλήσιο του Οσίου, προ του Ιερού Σκηνώματος, του Οσίου Πατρός ημών και Θεοφόρου Σάββα του εν Καλύμνω, υπέρ των όπου γης και εν θαλάσση ευρισκομένων αδελφών ημών Καλυμνίων και λοιπών Δωδεκανησίων.

Το εσπέρας και ώρα 6:00΄ μ.μ. θα ψαλεί Κατανυκτικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, όπου θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, και θα ομιλήσει ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.

Τέλος, ο Μητροπολίτης μας θα κλείσει τον κύκλο των κατά Κυριακή Κατανυκτικών Εσπερινών και Ομιλιών.

Γνωρίζουμε δε ότι, η Ναυτιλιακή Εταιρεία «Δωδεκάνησος Seaways» του κ. Γεωργίου Σπανού, προς εξυπηρέτησιν των προσκυνητών από Ρόδο, Σύμη, Κω προς Κάλυμνο, θα κάνει έκτακτα δρομολόγια το Σάββατο 28.3.2015 και Κυριακή 29.3.2015 (τηλέφωνο εταιρείας: 22410 70590).

Ο Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Σάββα, θα αναμεταδοθεί από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας του Πειραιά, μέσω του Εκκλησιαστικού Σταθμού Καλύμνου «Αλήθεια FM», ως επίσης και από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια «ΑΙΓΑΙΟ TV»  και  «ΘΑΡΡΙ ΤV».
 ΕΚ  ΤΗΣ  ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
 
"Παλμός της Καλύμνου"                                                           
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου