Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Παρέλαση στην Κάλυμνο για την Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου 2015 (Φωτορεπορτάζ)

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και με την "σύμπραξη" του καιρού, ο οποίος, παρόλες τις προβλέψεις, επεφύλαξε μιαν ανοιξιάτικη μέρα, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου. 

Με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε η καθιερωμένη Δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Παϊσίου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αγλαϊα Κυρίτση, η οποία επισκέφτεται την Κάλυμνο για δεύτερη φορά, αφού είχε συμμετάσχει σε εκδήλωση του κόμματός της κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ συμμετείχε σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου. 
Παρόλη την καθυστέρηση, η παρουσία του κόσμου ήταν μεγάλη και λόγω του ανοιξιάτικου καιρού, ο οποίος "εξασφάλισε" τις καλύτερες συνθήκες για την διεξαγωγή της παρέλασης, που αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια αναβάλλονταν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. 
 Μετά την δοξολογία ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση των πεσόντων αγωνιστών του Δωδεκανησιακού αγώνα και στην συνέχεια η κατάθεση στεφάνων, από την Βουλευτή Αγλαϊα Κυρίτση, που εκπροσωπούσε την Βουλή των Ελλήνων, τον Δήμαρχο, το εκπρόσωπο της Περιφέρειας  και τις υπόλοιπες πολιτικές αρχές και τους εκπροσώπους των ενστόλων. 
Πρώτοι παρήλασαν τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου, μέσα στην καλαίσθητη πολυχρωμία των κοριτσιών και αγοριών με τις παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Δωδεκάνησο και ακολούθησαν τα τμήματα των Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού, τα αθλητικά σωματεία και στρατιωτικό τμήμα, ενώ παιάνιζε η Μπάντα του Δήμου Καλυμνίων υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Νικόλα Μαμμάκα.
Ακολουθεί "φωτορεπορτάζ" από τον "Π.τ.Κ." με αποσπάσματα από το σύνολο των σημερινών εκδηλώσεων.

"Παλμός της Καλλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου