Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

"Έφυγε" η 17χρονη μαθήτρια από την Ημαθία και χαρίζει ζωή με τα όργανά τηςΚατέληξε χθες τη νύχτα η 17χρονη μαθήτρια Αναστασία Δαμκαλή από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, η οποία πριν από μία εβδομάδα, είχε πέσει από το δεύτερο όροφο ξενοδοχείου κατά τη διαρκεί σχολικής εκδρομής στη Ρώμη. 

Ύστερα από αλλεπάλληλα συμβούλια, οι γιατροί βεβαίωσαν ότι η κοπέλα ήταν εγκεφαλικά νεκρή και οι γονείς της έδωσαν την αναγκαία συγκατάθεση για τη δωρεά οργάνων.
Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε, πριν μία περίπου ώρα. 
Οι γονείς της 17χρονης, οι οποίοι παρέμειναν επί μία εβδομάδα στη Ρώμη, πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα σύντομα, ενώ η σορός της άτυχης κοπέλας θα φτάσει στην Ημαθία σε περίπου μία εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι το δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε, πριν από οκτώ ημέρες, οφείλεται πιθανόν σε κατανάλωση αλκοόλ.
Οι Ιταλοί γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια με δύο αλλεπάλληλες επεμβάσεις, αλλά τα εγκεφαλικά τραύματα και το οίδημα, που παρουσιάστηκε στη συνέχεια, δεν επέτρεψαν να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον, η 17χρονη μαθήτρια είχε ιδιαίτερα εντυπωσιαστεί από το έργο “Επτά ζωές” που έχει ως κύριο θέμα τη δωρεά οργάνων, μετά από τροχαίο.
Κοντά στην οικογένεια στάθηκε όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες, ο Έλληνας υποπρόξενος στην ιταλική πρωτεύουσα Νίκος Τζωίτης.
Τη βαθύτατη της οδύνη εκφράζει η ηγεσία του Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον άδικο χαμό της 17χρονης μαθήτριας Αναστασίας Δαμκαλή από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, που κατέληξε από τα τραύματα της ύστερα από το δυστύχημα που συνέβη στις 4 Μαρτίου σε ξενοδοχείο της Ρώμης, κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής του σχολείου. Η ηγεσία μεταφέρει στην οικογένεια τα θερμά της συλλυπητήρια και βεβαιώνει για την αμέριστη συμπαράσταση της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου