Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Εμμένουν οι δανειστές στα μνημόνια, αγνοούν την κρίση του ελληνικού λαού, σε αδιέξοδο το EurogroupΕμμένουν στα μνημόνια οι δανειστές με κείμενο που κατέθεσαν στην συνεδρίαση του Eurogroup, αγνοώντας την πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει «παράλογη και μη αποδεκτή» αυτή την πρόταση, υπενθυμίζοντας πως «χάνουν τον χρόνο τους όσοι επαναφέρουν στο τραπέζι της συζήτησης την υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος, το οποίο «έφυγε» από την Σύνοδο Κορυφής. «Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα». 
 Οι εξελίξεις στη κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup είναι ραγδαίες με την ελληνική πλευρά να διαρρέει πως οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, παρουσίασαν ως βάση συζήτησης ένα κείμενο το οποίο χαρακτήρισαν ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του  Ντάισελμπλουμ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη.
Ευρωπαϊκοί κύκλοι, με προεξάρχοντα τον Σόιμπλε, επιμένουν  στην προηγούμενη ρητορική τους, που είναι εχθρική προς την Ελλάδα, την οποία συνεχίζουν να κατηγορούν πως ζούσε επί σειρά ετών πέραν των δυνατοτήτων της και ότι η Ευρώπη δεν σκοπεύει να δώσει άλλα χρήματα χωρίς εγγυήσεις. Ο γερμανός Υπουργός ανέφερε κατά την άφιξή του πως «Όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα δεν με έκαναν πιο αισιόδοξο. Φαίνεται να μην έχουμε κανένα αποτέλεσμα μέχρι τώρα», ενώ νωρίτερα σήμερα, είχε κατηγορήσει την Αθήνα πως συμπεριφέρεται «ανεύθυνα».
Οι δανειστές, έχουν πλέον μπει σε μια "σκληρή γραμμή" σε σχέση με την διαπραγμάτευση και επαναφέρουν στο τραπέζι το θέμα των μνημονίων, αρνούμενοι να σεβαστούν την πρόσφατη απόφαση του ελληνικού λαού, που στις 25 Ιανουαρίου αποφάσισε με την ψήφο του την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των μνημονίων και το τέλος της λιτότητας.
"ΠΑΛΜΟΣ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου