Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

"Μαζί και στην βροχή" οι Καλύμνιοι ενάντια στα ΝαρκωτικάΜε πρωτοβουλία της Ομάδας Φίλων ΚΕΘΕΑ και με συμμετοχή πολλών φορέων αλλά και πολιτών, παρόλη την συνεχή βροχή, έγινε η "Πορεία" ενάντια στα Ναρκωτικά, που διένυσε την απόσταση από την Χώρα μέχρι την Πόθια, μπροστά από το Δημαρχείο της Καλύμνου.


Χθες Κυριακή 8 Φεβρουαρίου και κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι πολίτες του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εθελοντών που πλαισιώνουν την "Ομάδα Φίλων του ΚΕΘΕΑ" και όλοι μαζί περπάτησαν από την πλατεία του Χωριού μέχρι την πρωτεύουσα του νησιού, με κεντρικό σύνθημα "ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ"


Η συμβολική αυτή δράση, ξεκίνησε από το Χωριό, μια περιοχή που έχει πληγεί όσο καμιά άλλη, όχι μόνο στην Κάλυμνο αλλά σ' ολόκληρο το Αιγαίο. Μια περιοχή που βιώνει εδώ και δεκαετίες την ανεργία και έχει τα "πρωτεία" στην μετανάστευση.


Μια ειρηνική πορεία που έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στα σκοτεινά κυκλώματα που διακινούν τον θάνατο μέσα στην νεολαία αλλά και προς το οργανωμένο κράτος, διαδηλώνοντας την βούληση της  Καλύμνου πως η λαίλαπα των ναρκωτικών, θα βρίσκει πλέον απέναντί της μια  κοινωνία, που έχει αποφασίσει να βγει από τον λήθαργο και να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή, για τα νιάτα της.
Μέσα στη βροχή, πολίτες από κάθε κοινωνική και ηλικιακή ομάδα, έστειλαν ένα μήνυμα στο οργανωμένο κράτος, πως έχει την υποχρέωση να σκύψει στα προβλήματα του νησιού, να μεριμνήσει για την ανάπτυξη του τόπου και να δημιουργηθεί η ελπίδα για το αύριο στην νέα γενιά, θέτοντας τον βασικότερο φραγμό ενάντια στα απάνθρωπα συμφέροντα του παγκόσμιου κυκλώματος διακίνησης των ναρκωτικών. 


Οι Καλύμνιοι, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους σε κάθε εξάρτηση, την πίστη τους πως μόνο μια "νηφάλια" κοινωνία και η νεολαία της, θα μπορέσει να αντιταχθεί ενάντια στην ισοπέδωση και τον κοινωνικό αφανισμό. Παράλληλα οι συμμετέχοντες διατύπωσαν την πεποίθησή τους πως μόνο μέσα από την κοινωνική συμμετοχή και επαγρύπνιση, η σύγχρονη αυτή μάστιγα θα μπορέσει να εκλείψει από την καθημερινότητα των πολιτών.

Στην  δράση αυτή της Ομάδας Φίλων ΚΕΘΕΑ, συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς: Πολιτιστικός Σύλλογος "Η ΠΡΟΟΔΟΣ", ΕΑΚΑ, Α.Σ. ΑΤΛΑΣ, Α.Σ. ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2000, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, ΄Β ΕΛΜΕ, Σωματείο Οικοδόμων, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου, Εργατικό Κέντρο Βόρειας Δωδεκανήσου, Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ, Σύλλογος Λογιστών.

"ΠΑΛΜΟΣ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου