Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Μετά τον αγιασμό έτοιμοι για βουτιές οι μαθητές της Σχολής Δυτών ΚαλύμνουΈγινε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δυτών Καλύμνου ο αγιασμός για την έναρξη της νέας περιόδου της σχολής.

Αφού ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα με την λειτουργία της, η ΣΔΚ θα ξεκινήσει την δεύτερη περίοδο μαθημάτων με 17 εκπαιδευόμενους δύτες, 16 άνδρες και μια γυναίκα και η φοίτησή τους θα διαρκέσει 40 εργάσιμες ημέρες.
Με την παρουσία του διευθυντή της σχολής Πλωτάρχη Λ.Σ. Εμμανουήλ  Μαρκάκη, του Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή, εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων, τελέστηκε ο αγιασμός και η έναρξη των μαθημάτων.
Η ΣΔΚ αποτελεί μια σημαντικότατη δομή για την τοπική κοινωνία και για τους ανθρώπους της θάλασσας, ενώ η λειτουργία της στην Κάλυμνο, σηματοδοτεί την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού αλλά και σημαντικότατη θέση που κατέχει στην ιστορία της ελληνικής ναυτοσύνης.


Επιπλέον αποτελεί ένα καθοριστικό μέσο για την περαιτέρω ανάπτυξη της σπογγαλιείας στην Κάλυμνο αλλά και την ενίσχυση του ρόλου του νησιού στον τομέα της κατάδυσης, μια προοπτική που μπορεί μαζί με την αναρρίχηση, να συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου. Η επαναλειτουργία της ΣΔΚ, πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για την ανάπτυξη δράσεων και στοχευμένων πολιτικών από τον Δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να στραφεί η τοπική πολιτική και προς αυτή την μορφή εναλλακτικού τουρισμού. Είναι ανάγκη να προχωρήσει στην ολοκλήρωσή του το Καταδυτικό Πάρκο και να ενδυναμωθεί ο τομέας της κατάδυσης, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αξιοποιήσει η Κάλυμνος και την εμπειρία του Συλλόγου Κατάδυσης με Σκανταλόπετρα, του οποίου υπεύθυνος είναι ο συμπατριώτης μας, γιατρός Νικόλας Τρικοίλης, ώστε ο τομέας αυτός να αποκτήσει δυναμική και προβολή και όχι την μέχρι σήμερα αποσπασματική προσέγγιση.

"ΠΑΛΜΟΣ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου