Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Ο δρόμος της νίκης και της αξιοπρέπειας απάντηση στον "πολιτικό κυνισμό"Σίγουρα υπάρχει πάντα μια δεύτερη ανάγνωση για τα γεγονότα,  όπως αυτά εκτυλίσσονται στο σύγχρονο ρευστό και, κατά πολύ, ασαφές και απροσδιόριστο, παγκόσμιο περιβάλλον.

Δεν αμφιβάλλει κανείς πως πίσω από τις κινήσεις των ευρωπαίων και των αμερικάνων, δεν υπάρχει η όψιμη ευσπλαχνία τους για την βασανισμένη Ελλάδα και τους έλληνες,  που έχουν υποφέρει τα πάνδεινα τα τελευταία πέντε χρόνια.
Όμως το γεγονός πως μια κυβέρνηση αυτής της χώρας, που έχει αριστερό προσανατολισμό και δεν δείχνει να έχει την νοοτροπία του "Yes men", αυτό έχει δημιουργήσει μιαν αναστάτωση.
Καταρχάς έχει φέρει προβληματισμό στην Ευρώπη συνολικά  και στην ΕΕ ειδικά, όπου  έχει επικρατήσει ο σκληρός συντηρητισμός, που τον "αδικεί" ο χαρακτηρισμός "Θατσερικός", αφού τον έχει,  προ πολλού, προσπεράσει.
Μια χώρα που την έπιασαν "στον ύπνο" και την έβαλαν στο "πειραματικό εργαστήρι" της εφαρμογής των πλέον καταστροφικών πολιτικών και η οποία παραδόθηκε στα αδηφάγα συμφέροντα και σχέδια των παγκόσμιων τοκογλύφων και της οικονομικής ολιγαρχίας, χωρίς όρους, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από την ντόπια πολιτική ηγεσία.
Μια χώρα που δέχθηκε τόσα χτυπήματα, όσα ποτέ και πουθενά και της οποίας οι πολιτικοί,  το μόνο που έκαναν,  ήταν να διαχειρίζονται τις εντολές των ξένων κέντρων αποφάσεων, λειτουργώντας ως απλοί μεσάζοντες και καλοπληρωμένοι "ντήλερς", αδιαφορώντας για την κατάσταση στην κοινωνία που είχε πλέον ξεπεράσει τα όρια της ανέχειας, δεχόμενοι να εφαρμόζουν τις "πειραματικές μεθόδους" εξόντωσης των λαών, χωρίς καμιά αντίδραση, ενώ ήταν επιφορτισμένοι με ένα και μόνο καθήκον, να εφευρίσκουν επικοινωνιακούς τρόπους, ώστε να τρομοκρατούν τις μάζες και να εξαφανίζουν κάθε πιθανή τους αντίδραση.
Αυτή η χώρα τώρα επέλεξε μια κυβέρνηση, που δείχνει να μην έχει διάθεση να παίξει το παιχνίδι, αλλά να κινηθεί με γνώμονα τις εντολές που έλαβε από τον ελληνικό λαό.
Αυτό είναι που τρομάζει τους ευρωπαίους αλλά και τους υπερπόντιους "φίλους" μας, επειδή διαπιστώνουν πως οι σημερινοί κυβερνόντες την χώρα, δεν λειτουργούν ως απλοί εντολοδόχοι αλλά έχουν σκοπό να καταλάβουν έναν ρόλο "στην πολιτική σκακιέρα" και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και της χώρας φυσικά, προκαλώντας "αναταράξεις" στην ήρεμη "παντοκρατορία" του σύγχρονου τραπεζικού καπιταλισμού.
Από την άλλη έχουν και τον πονοκέφαλο των  αντιδράσεων που έχει  προκαλέσει στους λαούς της "γηραιάς ηπείρου" η Ελλάδα, μια χώρα που τόλμησε να πει "όχι" στον παραλογισμό του προγράμματος "διάσωσης" και να πράξει ως όφειλε κατά της επέλασης των βαρβάρων του νεοφιλελευθερισμού που σφυροκοπούν τις κοινωνίες σε όλη την Ευρώπη.  
Και είναι  μεγάλος αυτός  ο πονοκέφαλος για τους ευρωγραφειοκράτες, που έρχονται αντιμέτωποι με  την συνειδητοποίηση από τους λαούς της Ευρώπης, πως δεν υπάρχει μόνο ο "Μερκελικός" μονόδρομος της σκληρής λιτότητας και της μετατροπής του Ευρωπαϊκού νότου σε ένα περιβάλλον ασιατικού τύπου, όσον αφορά τα εργασιακά, το κοινωνικό κράτος και τα λαϊκά εισοδήματα. Υπάρχει και ένας άλλος δρόμος, που δεν είναι ο πρώτος ή ο δεύτερος, αλλά ούτε και ο ... τρίτος, που ήδη δοκιμάστηκε από τις σοσιαλδημοκρατικές ευρωπαϊκές πολιτικές στις προηγούμενες δεκαετίες και απέτυχε παταγωδώς.
Είναι ο ένας και μοναδικός δρόμος, αυτός της ανάπτυξης των λαών, μέσα σ' ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον ειρηνικής και ισότιμης συνύπαρξης, μέσα σε μιαν Ευρώπη που δεν θα κυριαρχείται από την "ελίτ" των χωρών της αυξημένης ταχύτητας στην ανάπτυξη  και δεν  θα καταδικάζει ως "φτωχούς συγγενείς" τις χώρες της περιφέρειας.
Δυστυχώς οι "μνημονιο-σκεπτικιστές",  που επιχειρούν μια "δεύτερη ανάγνωση" των τελευταίων γεγονότων, είναι εκείνοι που διακατέχονται από  "ενοχικά σύνδρομα" και ουσιαστικά εκφράζουν την "αγωνία" τους,  μήπως οι νέοι εντολοδόχοι του ελληνικού λαού τα καταφέρουν και καταρρεύσει το "φοβικό οικοδόμημα" που έστησαν για να τρομοκρατούν τις μάζες, χρησιμοποιώντας τα "μιντιακά" ανδρείκελά τους, που κραύγαζαν την καταστροφή από τα τηλεοπτικά παράθυρα της διαπλοκής.
Ακόμη και σήμερα, οι εκφραστές του "πολιτικού κυνισμού" δεν "καταθέτουν τα όπλα" αλλά συνεχίζουν να επιχειρούν την τρομοκράτηση των μαζών, μιλώντας για πρακτικές "ρουλέτας" από πλευράς της νέας κυβέρνησης και επισείοντας εκ νέου τον φόβο της εξόδου από την Ευρωζώνη. Απειλούν ακόμη και σήμερα τους έλληνες πως η "αδίστακτη Μέρκελ" και η πολιτική της, θα θελήσει να τιμωρήσει την "απείθαρχη" Ελλάδα, που μέχρι χθες υποκλίνονταν μπροστά στην πανίσχυρη αυτοκρατορική της δύναμη.
Όμως αγνοούν όλοι αυτοί,  πως οι γραφειοκράτες των Βρυξελών τρομάζουν οι ίδιοι μπροστά στην ιδέα μιας τέτοιας προοπτικής, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια  στην κατάρρευση ολόκληρου του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος και θα συμπαρασύρει τα πάντα σε μιαν καταστροφική και αυτοκαταστροφική πορεία, που σε καμία περίπτωση δεν θα ακολουθήσουν

"ΠΑΛΜΟΣ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου