Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

"Ψήφο Εμπιστοσύνης" δίνουν "οι πλατείες" στην κυβέρνησηΑυτές τις μέρες, όπου διαπραγματεύεται η Ελληνική Κυβέρνηση της Αριστεράς με τους Ευρωπαίους το ελληνικό χρέος και την μοίρα της Ελλάδας, υπήρξε μιαν αυθόρμητη κινητοποίηση του κόσμου και ουσιαστικά οι έλληνες κατέβηκαν στις πλατείες, αυτή τη φορά όχι ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων, αλλά για να στηρίξουν τις ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ειρηνικά και αυθόρμητα, με μόνο μέσο κινητοποίησης τα "μέσα κοινωνικής δικτύωσης" (facebook, twiter κλπ), ο κόσμος γέμισε τις πλατείες και έδειξε πως στηρίζει την κυβέρνηση του, που πριν λίγες μέρες μόνο εξέλεξε, ενάντια στην αδιαλλαξία των γερμανών και του "σκληρού πυρήνα" της Ε.Ε.

Για πρώτη φορά ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, για να στηρίξει μια κυβέρνηση και όχι για να διαδηλώσει την αντίθεσή του σε πολιτικές που ασκούνται από αυτήν. Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία, που έρχεται ως απόρροια της αποδοχής που τυγχάνει η κυβέρνηση της Αριστεράς και του κλίματος ενθουσιασμού και ανακούφισης από τους έλληνες, που βλέπουν την νεοεκλεγμένη από αυτούς κυβέρνηση να υψώνει ανάστημα απέναντι στους ευρωπαίους δανειστές. 

Ο ελληνικός λαός, έμπρακτα πλέον  στηρίζει τη δύσκολη προσπάθεια της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και τη σκληρή στάση που τηρεί έναντι των πιστωτών και αυτό φαίνεται και από την  έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, που δείχνει πως με  συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 72% η κοινή γνώμη επιβραβεύει το νέο κυβερνητικό σχήμα για την τακτική έναντι των πιστωτών, εκτιμώντας ότι είναι σωστή. Επιπλέον είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και οι ψηφοφόροι των λεγόμενων μνημονιακών κομμάτων επικροτούν την τακτική της αντιπαράθεσης, με το 43,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ,  το 51% του Ποταμιού αλλά και 54,5% του ΠΑΣΟΚ, να δείχνουν εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση. 

Αυτά τα ποσοστά συνηγορούν στην αντίδραση των ελλήνων αλλά και στο θετικό κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και δικαιολογούν την έμπρακτη στήριξη των κυβερνητικών διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα ο ελληνικός λαός βλέπει την Ευρώπη και κοιτάζει προς την Ελλάδα με θαυμασμό και ελπίδα πως μπορεί να αντιμετωπισθεί η όλη κατάσταση και οι λαοί μπορούν να πάρουν την μοίρα τους στα χέρια τους. Έγιναν και προγραμματίζονται ακόμα να γίνουν μαζικά συλλαλητήρια σ' όλη την Ευρώπη για συμπαράσταση προς την Ελλάδα και να συστήνονται παντού επιτροπές στήριξης της χώρας μας.  

Όλο αυτό το κλίμα δημιουργεί μιαν αισιοδοξία και δίνει την ώθηση στους έλληνες κα κατεβούν ακόμα πιο μαζικά στις πλατείες, δίνοντας μιαν ισχυρή απάντηση στις αδιάλλακτες πολιτικές των "σκληρών" της Ε.Ε. 

Επειδή όμως αυτό το φαινόμενο εγείρει αρκετές ανησυχίες, μήπως αυτές οι κινητοποιήσεις "παρεκτραπούν" και καταστούν "επικίνδυνες" για την χώρα, οφείλουμε να επισημάνουμε πως πρόκειται για την μιας κοινωνίας που έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η "επίθεση" που δέχεται και πως η παρατεταμένη λιτότητα και η εξαθλίωση δεν μπορεί να είναι το μέλλον του τόπου και της νέας γενιάς. Οι κινητοποιήσεις των ελλήνων, δεν θα παρεκτραπούν σε εθνικιστικές εξάρσεις, δεν θα ζήσουμε για παράδειγμα μέρες του 92 για το Μακεδονικό, ούτε θα "εκθρέψουν" ακραίες ιδεολογίες, όπως πολλοί υποστήριξαν ότι συνέβη με τις "πλατείες των αγανακτισμένων" του 2010. Οι μάζες πλέον συνειδητοποίησαν πως μπορούν και πρέπει να γίνουν ρυθμιστές των εξελίξεων και πως η αγωνιστική τους παρουσία μπορεί να αλλάξει την πορεία των γεγονότων.

"ΠΑΛΜΟΣ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου