Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

"Πορεία" των Καλυμνίων ενάντια στα Ναρκωτικά με στόχο την κοινωνική εγρήγορσηΜε τον τίτλο «Περπατάμε την Κάλυμνο κατά των Ναρκωτικών», η Ομάδα Φίλων ΚΕΘΕΑ διοργανώνει Πορεία που θα ξεκινήσει την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ.,  από την Πλατεία του Χωριού και θα καταλήξει στην Πόθια, μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο.

Η ομάδα φίλων του ΚΕΘΕΑ, καλεί όλους τους Καλύμνιους να συμμετάσχουν στην σιωπηλή πορεία, που θα διανύσει την περιοχή από την Χώρα Καλύμνου, που έχει πληγεί από την μάστιγα αυτή και θα καταλήξει μπροστά στο Δημαρχείο στην Πόθια, ενώνοντας συμβολικά το κυρίως μέρος του νησιού. 


Στη δράση συμμετέχουν «Η Πρόοδος», ΕΑΚΑ, Α.Σ. ΑΤΛΑΣ, ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2000, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, Β’ ΕΛΜΕ, Σωματείο Οικοδόμων, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου, Σύλλογος Λογιστών, Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΚ, Εργατικό Κέντρο Βόρειας Δωδεκανήσου

Είναι μια δράση που στόχο έχει να ενώσει όλους του κατοίκους απέναντι στο πρόβλημα των ναρκωτικών ουσιών, δίνοντας το στίγμα πως είναι υπόθεση ΌΛΩΝ και στοχεύοντας να κινητοποιήσει ολόκληρη την κοινωνία στον αγώνα για την καταπολέμηση του φαινομένου. 

Στην Κάλυμνο το φαινόμενο έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας πλέον και ήδη μετράμε αρκετά θύματα, με πρόσφατη περίπτωση τον χαμό ενός 26χρονου νέου, που θυσιάστηκε, όπως και τόση άλλοι, στον βωμό του κέρδους των εμπόρων του θανάτου. Η ανεργία που αυξάνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια, η φτώχεια και εγκατάλειψη του νησιού, είναι οι μερικές από τις βασικές αιτίες, που συνέβαλαν στην διόγκωση του φαινομένου, σε συνδυασμό φυσικά με την αποδυνάμωση των αστυνομικών δυνάμεων, που από καιρό μαστίζονται από έντονη υποστελέχωση. 

Το κυριότερο όμως πρόβλημα, είναι η επί χρόνια κοινωνική αδιαφορία και ανοχή απέναντι στην όλο και αυξανόμενη διάδοση των ναρκωτικών, η προσπάθεια να "κρύψουμε κάτω από το χαλί" το πρόβλημα και να "στρουθοκαμηλίζουμε". 

Επί δεκαετίες μια ολόκληρη κοινωνία εθελοτυφλούσε και εφησυχάζονταν απέναντι στο πρόβλημα, θεωρώντας πως αφορά μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις και κοινωνικές ομάδες, ενώ τώρα τρομαγμένη αντικρίζει τον κίνδυνο να απειλεί ακόμα και ... τα λεγόμενα "καλά σπίτια", να σαρώνει χωρίς διακρίσεις, κοινωνικές ή όποιες άλλες,  την νεολαία του νησιού.

"ΠΑΛΜΟΣ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου