Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Σκυλί αφέθηκε δεμένο και αβοήθητο να πνιγεί στη θάλασσαΗ ασυνειδησία δεν έχει πλέον όρια στην Κάλυμνο σε σχέση με την συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και ειδικά στα αδέσποτα.

Έχει πλέον αγγίξει τα όρια της εγκληματικότητας και της απανθρωπιάς, αφού "εκτονώνεται " όλη η βιαιότητα και τα "κατώτερα αισθήματα" πάνω σε αθώα ζώα, ανυπεράσπιστα και στο έλεος μιας κοινωνίας,  που στέκει απαθής μπροστά σ' αυτή τη φρίκη. 

Η εικόνες που "ανέβασε" στο facebook μια φίλη, είναι αποτροπιαστικές και ενδεικτικές της κοινωνικής αναλγησίας και της εγκληματικής αδιαφορίας ολόκληρης της κοινωνίας. 
Ένα αδέσποτο σκυλί, το οποίο αφού δέθηκε στο μικρό λιμάνι του Μελιτσάχα, αφέθηκε με σκοπό να βρει τραγικό θάνατο από πνιγμό στην θάλασσα και το κουφάρι του να στέκεται εκεί και να μας θυμίζει πως ο πολιτισμός μας βρίσκεται σε βαθύτατη κρίση. 

Είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν έχει βρει ακόμη τον δρόμο για την επίλυσή του και αποτελεί όνειδος για μια πολιτισμένη κοινωνία και ειδικά μια νησιωτική πραγματικότητα, που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Οι τοπικές Αρχές παραμένουν αδρανείς, ενώ οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι εθελοντές αγωνίζονται χωρίς την παραμικρή στήριξη και χωρίς ένα χώρο προστασίας των αδέσποτων, αφού αυτός που συντηρούσαν με δικά τους μέσα,  έκλεισε επειδή αποτελούσε ενόχληση για τους περιοίκους. (Οι εικόνες έχουν υποστεί επεξεργασία).


"ΠΑΛΜΟΣ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου