Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Η άμεση δημοκρατία στήριγμα της προόδου και έλεγχος της εξουσίαςΤώρα,  όσο ποτέ πριν, ο λαός της Ελλάδας, που έχει βιώσει στο πετσί του την πιο σκληρή έκφραση του νεοφιλελευθερισμού και του αδυσώπητου τραπεζικού καπιταλισμού, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει την μοίρα του στα χέρια του.


Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, έχουν ανοίξει τον δρόμο για την εδραίωση και ισχυροποίηση της άμεσης δημοκρατίας και την ισχυροποίηση ενός νέου λαϊκού μετώπου, απέναντι σε κάθε δύναμη που θα επιβουλεύεται από τώρα και στο εξής την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή του.

Είναι ιστορικές οι στιγμές που ζει η χώρα, αφού η κυβερνητική αλλαγή της 25ης Ιανουαρίου, την έχει φέρει αντιμέτωπη με το σκληρό νεοφιλελεύθερο μπλογκ τόσο των ευρωπαίων όσο και των ντόπιων εκφραστών της συντήρησης. 


Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, που για πρώτη φορά φέρνει στα κυβερνητικά έδρανα την αριστερά, σίγουρα έχει προκαλέσει τριγμούς στο ντόπιο και ευρωπαϊκό συντηρητικό μέτωπο και στην ελληνική οικονομική ολιγαρχία, ενώ παράλληλα έχει  μετατρέψει την χώρα σε ένα παγκόσμιας εμβέλειας πρότυπο, που δείχνει τον δρόμο για την απαλλαγή από την παρατεταμένη λιτότητα, την αποτίναξη της κοινωνικής και οικονομικής ασφυξίας που επιβλήθηκε σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο και την στροφή σε μια ανάπτυξη και ευημερία του λαού. 

Οι συντηρητικοί καρεκλοκένταυροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, π.χ. Ισπανία, δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, αλλά θα παλέψουν με κάθε μέσο ενάντια στην Ελλάδα και σε κάθε προοπτική ανατροπής της παρατεταμένης λιτότητας. 


Αυτό που προσπαθούν να αποδείξουν στους λαούς της Ευρώπης, είναι  πως δεν υπάρχει άλλο, εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης, από αυτό που εκείνοι επιβάλλουν σήμερα, ανεξάρτητα αν έχει αποδειχτεί πως όχι μόνον έχει αποτύχει, αλλά και πως μέρα με την μέρα οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση, όλο και μεγαλύτερες λαϊκές μάζες, ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες (π.χ. Γερμανία)  και παράλληλα διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και διογκώνει τον πλούτο της οικονομικής ολιγαρχίας. 


Είναι ένας ανηλεής πόλεμος, που μόλις έχει αρχίσει και δεν θα "κοπάσει" παρά μόνο την νίκη των λαών ενάντια σ' αυτούς που επιβουλεύονται την ίδια την επιβίωσή τους. Είναι μια μάχη που μπορεί να κερδηθεί μέσα από την συμμετοχή των μαζών, οι οποίες θα είναι εκείνες που θα καθορίζουν την μοίρα τους και όχι τα ντόπια και ξένα κέντρα αποφάσεων.

Οι "πλατείες" καλούνται να παίξουν ιστορικό ρόλο πλέον και να γίνουν οι διαμορφωτές των εξελίξεων, να στηρίξουν κάθε προσπάθεια της χώρας για την επιβίωσή της και μέσα από την συμμετοχή να καταστούν οι ελεγκτές της λειτουργίας της εξουσίας και του πολιτεύματος. 


Στην προσπάθεια αυτή, δεν χωρούν πλέον κομματικές αγκυλώσεις και περιχαρακώσεις σε λαϊκό επίπεδο, αλλά οι μάζες απελευθερωμένες από τις επιταγές των όποιων κομματικών ηγεσιών, να περάσουν το μήνυμα πως "οι πολίτες συμμετέχουν, στηρίζουν την αλλαγή της κοινωνίας και ελέγχουν την  εξουσία", μέσα σ' ένα κλίμα γνήσιας και συμμετοχικής δημοκρατίας.


"ΠΑΛΜΟΣ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου