Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας η Λούκα Κατσέλη Η πρώην υπουργός Οικονομίας και Πρόεδρος της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκα Κατσέλη, η οποία βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον, πρόκειται να αναλάβει τη θέση της μη εκτελεστικής Προέδρου στην Εθνική Τράπεζα, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Ζαννιά.

Η Λούκα Κατσέλη θεωρείται έγκριτη οικονομολόγος, γνωρίζει λεπτά ζητήματα των τραπεζών, είχε συμβάλει στο να διευθετηθούν θέματα όπως τα «κόκκινα» δάνεια για τους δανειστές-φυσικά πρόσωπα, ο γνωστός ως "νόμος Κατσέλη", που ομολογουμένως "έσωσε" πολλά νοικοκυριά από την χρεοκοπία και την έξωση, ενώ επί υπουργίας της θεσπίστηκε και η πτώχευση φυσικού προσώπου. H Λούκα Κατσέλη θεωρείται στους οικονομικούς κύκλους και στην αγορά τεχνοκράτης, ενώ είναι αποδεκτή και από τις αγορές.


Ο πρώην Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής είναι η επιλογή της κυβέρνησης για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μιχελής έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εμπορικής Τράπεζας, Διευθύνων Σύμβουλος της Bank Post, θυγατρικής της Eurobank στη Σερβία, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της First Business Bank, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Εγνατίας Τράπεζας αλλά και Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο."ΠΑΛΜΟΣ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου