Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

Προβάδισμα 27 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και εκτός το ΠΑΣΟΚ σε νέα Δημοσκόπηση
Προβάδισμα 27% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της Marc για τον ALPHA, στην οποία υπάρχουν σημαντικά ευρήματα, καθώς βρισκόμαστε στην φάση των διαπραγματεύσεων της νέας Κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους.


Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 45,4 %, έναντι 18,4% της Νέας Δημοκρατίας. Στην τρίτη θέση το ΚΚΕ με 4,8% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή με 4,7%, το Ποτάμι με 4,6%, ενώ το ΠΑΣΟΚ "καταβαραθρώνεται" με ποσοστό 2,8% και στην ίδια μοίρα βρίσκεται και  το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2%. Ακολουθούν η Ένωση Κεντρώων με 1,8% και η Τελεία με 1,3%.


 Θετικά κρίνει το 83,1% τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Αυτό το εύρημα είναι το πλέον σημαντικό, αφού αποτυπώνεται η σχεδόν καθολική αποδοχή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «πως κρίνετε τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης», το 83,1% απάντησε θετικά και μάλλον θετικά και το 13,6 αρνητικά και μάλλον αρνητικά.
 Επίσης, το 79,9% κρίνει θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και το 17,4% αρνητικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου