Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Τρελάθηκαν τα "μηχανάκια" των δημοσκόπωνΣτην κυριολεξία έχουν τρελαθεί τα "δημοσκοπικά "μετράρια" και βγάζουν μετρήσεις με αποκλίσεις που αγγίζουν, αλλά και ξεπερνούν,  ακόμα και το 5%, μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος.


Ενώ έχουμε μπει για τα καλά στον τελευταίο γύρο για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και οι δυνάμεις των κομματικών επιτελείων βρίσκονται σε πλήρη διάταξη, οι μετρήσεις δίνουν και παίρνουν, συσκοτίζοντας εντελώς το πολιτικό σκηνικό. 


Συγκεκριμένα η σημερινή μέτρηση της Public Issue, που έγινε για λογαριαμσό της εφημερίδας "Αυγή", δίνει ένα προβάδισμα 8 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει το κόμμα να αγγίζει τα όρια της αυτοδυναμίας με 151 έδρες, με την ΝΔ να βρίσκεται καθηλωμένη στο 30% με 80 έδρες αντίστοιχα. Η ίδια δημοσκόπηση φέρνει τρίτο το ΠΟΤΑΜΙ με 7%, το ΠΑΣΟΚ και την ΧΑ να παλεύουν για την τέταρτη θέση με 5,5%, το ΚΚΕ στο 5% και τους ΑΝΕΛ να καταφέρνουν την είσοδό τους στη νέα Βουλή με το οριακό 3%. Το κόμμα του ΓΑΠ και η ΔΗΜΑΡ φαίνονται να μένουν απ' έξω με 1,5 και 1% αντίστοιχα.


Την ίδια στιγμή η μέτρηση της Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, κατεβάζει την απόσταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο 3,2%, αφού το κόμμα του Αλ. Τσίπρα συγκεντρώνει 31,2% σε αντίθεση με το 28% που δίνει στην ΝΔ. Ως τρίτο κόμμα φαίνεται κι εδώ το ΠΟΤΑΜΙ με 4,5%, η ΧΑ 4,2%, το ΠΑΣΟΚ 4%, και το ΚΚΕ 3,7%. ΑΝΕΛ, ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ μένουν εκτός βουλής στην μέτρηση αυτή.


Ακόμα μικρότερο παρουσιάζει το "άνοιγμα της ψαλίδας” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, κατεβάζοντας την διαφορά στο 2,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 28,1% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 25,5%. Ακολουθούν το Ποτάμι τρίτο κόμμα με 6,5%, η Χ.Α.5,4%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, ενώ ΑΝΕΛ, ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ δεν πιάνουν και πάλι το όριο του 3%.


Τέλος μας έρχεται και η μέτρηση από την εταιρεία INTERVIEW, που διενήργησε την περίοδο από 9 έως και 11 Ιανουαρίου για  λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV, η οποία δίνει προβάδισμα στον  ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,9% έναντι της ΝΔ.  


"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου