Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Αφαιρέθηκαν τα "κάγκελα της ντροπής" από την πλατεία ΣυντάγματοςΤέσσερα χρόνια συμπλήρωσαν στον  προαύλιο χώρο της Βουλής τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί το 2011, την εποχή που το κίνημα των Αγανακτισμένων ήταν σε πλήρη έξαρση και υπήρχαν φόβοι απόπειρας εισόδου εντός της Βουλής.


Όμως επειδή ισχύει το "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού" αλλά και γιατί δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει για τις μνημονιακές κυβερνήσεις ο "φόβος του λαού", δεν απομακρύνθηκαν από τότε και παρέμειναν ως "μνημείο" ντροπής, περιορισμού της ελευθερίας των πολιτών. 


Έμειναν εκεί ως  σύμβολο των απομονωμένων από την κοινωνία κυβερνήσεων,  που νομοθετούσαν καταργώντας το κοινοβούλιο με τις περιβόητες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταπατώντας κάθε πολιτική ελευθερία και εξαθλιώνοντας έναν ολόκληρο λαό. 


Τα "κάγκελα της ντροπής" έμεναν για να θυμίζουν εκτός των άλλων και τα κάγκελα στις "εθνικές παρελάσεις της ντροπής", χωρίς τους πολίτες και μόνο με την παρουσία των ... επισήμων, της πολιτικής ηγεσίας μιας χώρας, που φοβόνταν την οργή των πολιτών, που γνώριζε ότι το μόνο που πρόσφερε σ' αυτό τον τόπο ήταν η καταστροφή και η δυστυχία, οι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι χιλιάδες αυτοκτονίες της απογοήτευσης, οι 300 χιλιάδες νέων επιστημόνων,  που μετανάστευσαν για μια καλύτερη μοίρα και γι αυτό κρύβονταν πίσω από "κάγκελα" και διμοιρίες των ΜΑΤ, για αυτό φοβόντουσαν να κυκλοφορήσουν μέσα στην κοινωνία. 


Η απόφαση για την απομάκρυνση τους ήλθε από τον  Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ο οποίος είχε πει ότι το πρώτο πράγμα που θα ζητήσει είναι να φύγουν τα κάγκελα από το Σύνταγμα. 

"ΠΑΛΜΟΣ της ΚΑΛΥΜΝΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου