Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Πολιτική ορκωμοσία Τσίπρα και κατάθεση στο Σκοπευτήριο Καισαριανής - Χωρίς Σαμαρά η παράδοση της ΠρωθυπουργίαςΠολιτικά και όχι θρησκευτικά έγινε η ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού της  Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας,  ο οποίος ορκίστηκε να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους και να υπηρετεί πάντα το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια.

Είναι ο πρώτος ηγέτης της χώρας που δίνει πολιτικό όρκο, ενώ "ειδικό σημειολογικό βάρος" έχει η κίνηση Τσίπρα να καταθέσει λουλούδια στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, αμέσως μετά την ορκωμοσία. 

Άρνηση Σαμαρά να ... παραδώσει την κυβέρνηση στον Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας δεν θα παραλάβει από τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, για να παραδώσει την πρωθυπουργία και έτσι  η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων πρωθυπουργού θα γίνει από τον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του Α. Σαμαρά στο διευθυντή του γραφείου του Α. Τσίπρα, Νίκο Παππά.

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου