Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Α. Τσίπρας από Ρόδο: "Καμία συζήτηση για τον ΦΠΑ στα νησιά - Τέρμα με τον βραχνά του χρέους - Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζιτών"


«Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται. Η τρόικα φεύγει. Και παίρνει μαζί της και το διεφθαρμένο, το διαπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια» δήλωσε σε ανοιχτή συγκέντρωση απο τη Ρόδο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επισκεπτόμενος τα Δωδεκάνησα δεσμεύτηκε πως απο τις 26 Ιανουαρίου η κυβέρνηση της Αριστεράς «θα κλείσει κάθε συζήτηση» για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις, χαρακτήρισε τον Μαριάνο Ραχόι «πρωθυπουργό των πλειστηριασμών και των εξώσεων» τονίζοντας τον συμβολισμό της συνέχισης των μνημονίων σε περίπτωση που επανεκλεγεί ο Α. Σαμαράς κάτι που σύμφωνα μ' εκείνον εξέπεμψε η επίσκεψή και η υποστήριξη που παρείχε ο ισπανός πρωθυπουργός στον Α. Σαμαρά.

«Απο τις 26 Ιανουαρίου, με το ΣΥΡΙΖΑ, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Τελεία και παύλα» πρόσθεσε ο Α. Τσίπρας θυμίζοντας πως η ΝΔ καταψήφισε της τροπολογίες που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για παράταση της αναστολής των τροπολογιών.

«Κορυφαίοι παράγοντες της Ευρώπης, διανοούμενοι, οικονομολόγοι διαψεύδουν την κινδυνολογία του κυρίου Σαμαρά.  Το ζήτημα του αβίωτου χρέους μπαίνει πια στην ατζέντα.  Όλο και περισσότερα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ όχι πρόβλημα.  Αλλά λύση» δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους ο Α. Τσίπρας δήλωσε πως «δεν πάει άλλο με το βραχνά του χρέους και των μνημονίων της καταστροφής.  Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι.  Εμείς δεν έχουμε σκοπό ούτε να εκβιάσουμε, ούτε να τρομοκρατήσουμε κανέναν.  Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση και να δεχτούμε από κανέναν, απόπειρες εκβιασμού και τρομοκράτησης.  Εις βάρος μας.  Αλλά κυρίως εις βάρος των Ελλήνων που αύριο θα εκπροσωπούμε.  Εις βάρος εκείνων που δεν μπορούν πια να αντέξουν άλλη  φτώχεια κι άλλη ταπείνωση.  Εις βάρος τελικά της Ελλάδας.  Αυτό με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμβεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε πως δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές ενώ πρόσθεσε πως θα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει την αντιστοίχηση του μεταφορικού κόστους για εμπορεύματα και επιβάτες προς τα νησιά με αυτό που ισχύει στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Παράλληλα τόνισε πως θα επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο που διέπει σήμερα την ακτοπλοΐα χαρακτηρίζοντας «αποτυχημένο» το σημερινό μοντέλο ενώ στάθηκε στο θέμα της υποβάθμισης της Υγείας στα νησιά. Χαρακτήρισε την αποκατάσταση της λειτουργίας των Νοσοκομείων Δωδεκανήσου ως «στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου