Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Α. Καλαθιανάκης: "Ξεπεράσαμε και τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες"Απόλυτα ικανοποιημένος δείχνει να είναι ο Άγγελος Καλαθιανάκης, με τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, αφού, όπως ο ίδιος δηλώνει στο μήνυμά του, ξεπέρασαν και τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες.

Είναι φυσικό να εκφράζει την ικανοποίησή του ο Καλύμνιος υποψήφιος με την ΝΔ, αφού  οι ψήφοι που πήρε στην Κάλυμνο (2.095), όσο και σε Δωδεκανησιακό επίπεδο (2.781), με δεδομένο ότι κατέρχονταν για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές, ήταν ικανοποιητικοί,  αλλά κυρίως για την πρωτιά του κόμματός του στο νησί, που σε πανελλαδικό επίπεδο υπέστη μεγάλη συρρίκνωση των δυνάμεών του.

Η επιτυχία της ΝΔ στην Κάλυμνο "χρεώνεται" στο γεγονός πως ο Α. Καλαθιανάκης κατάφερε να συσπειρώσει την εκλογική βάση του κόμματος στο νησί και μάλιστα να σημειωθεί και αύξηση των δυνάμεών του, σε σχέση με τις εκλογές του 2012, κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες. 

Ακολουθεί το μήνυμα του Α. Καλαθιανάκη προς τους συμπατριώτες του:

Αγαπητοί μου συμπατριώτες, νησιώτες αγωνιστές και φίλοι,
Με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας στο αγώνα που δίνω για τα νησιά μας, σας οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου και στην έντιμη πολιτική μου παρουσία στις εθνικές εκλογές, αποτελεί για μένα τιμή και κίνητρο να συνεχίζω να δίνω μάχες για τα κεκτημένα του τόπου. Ο στόχος – για μένα προσωπικά - δεν επετεύχθη απλώς, μα ξεπέρασε και τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες.
Μέσα από σκληρές καταστάσεις και δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, η Κάλυμνος ψήφισε δυναμικά Νέα Δημοκρατία – κατατάσσοντας την πρώτη και με διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων απ’ το δεύτερο Σύριζα.
Μέσα απ’ τις καθημερινές δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας, η Κάλυμνος στάθηκε δίπλα μου - έμπρακτα και περήφανα στο νεοφώτιστο πόστο που συστρατεύτηκα για το κοινό μας καλό.
Οι περισσότεροι από τους 2000 σταυρούς που στήριξαν την προσπάθεια μου, αποτελούν προσωπική συγκίνηση και θετικό απολογισμό για όσα έκανα και θα συνεχίζω - για την ιδιαίτερη πατρίδα μου.
Τα Δωδεκάνησα ήταν για άλλη μια φορά πρωτοπόρα στις εξελίξεις, επικροτώντας τις ρεαλιστές πολιτικές που τα πολιτικά και θεσμικά όργανα του νομού - ακολούθησαν πιστά στις μεγάλες προκλήσεις. Το ηχηρό μήνυμα του Δωδεκανήσιου πολίτη, το λάβαμε συλλογικά με συνείδηση, χρέος προσφοράς και ανταπόδοσης. Και θα το κρατήσω ψηλά!
Σεβόμενος την αντίδραση του κόσμου, την αγανάχτηση και την αλλαγή που απαίτησε στις κάλπες, έχω χρέος να δώσω τα συγχαρητήρια μου στο Σύριζα, και εύχομαι μια ορθή, ώριμη και αντάξια των περιστάσεων κυβέρνηση.
Με σύμμαχο την πολιτική μας συνέχεια, τα έργα και την αυτοκριτική μας, ευχαριστώ για άλλη μια φορά τα νησιά και ιδιαίτερα την Κάλυμνο που ήταν μπροστά όλα αυτά τα χρόνια, και δεσμεύομαι με την πλούσια παρακαταθήκη της πρώτης μου επιχείρησης στο βουλευτικό αξίωμα, να παλεύω με μεγαλύτερο σθένος για την πρόοδο και την βάσιμη ανάπτυξη μιας - οικονομικά και πολιτικά – υγιούς πορείας του νησιωτικού μας κορμού.
Με βαθύτατη εκτίμηση,
Άγγελος Καλαθιανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου