Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Από τα ΕΛ.ΤΑ Κω ταχυδρομήθηκε ο παγιδευμένος φάκελος στο Χρηματιστήριο ΑθηνώνΕξιχνιάστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η υπόθεση αποστολής παγιδευμένου φακέλου, με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό, στο Χρηματιστήριο Αθηνών (2 Οκτωβρίου 2014).

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 28χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σωρεία αδικημάτων.
Ο δράστης είχε συλληφθεί στις 30-10-2014 στο Αγρίνιο, γιατί εμπλέκεται στην επίθεση ατόμων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι και βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.
Ειδικότερα, το πρωί της 02-10-2014, κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο της εισερχόμενης αλληλογραφίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εντοπίστηκε ο επίμαχος επιστολικός φάκελος, ο οποίος είχε ταχυδρομηθεί από τα ΕΛ.ΤΑ. Κω την προηγούμενη ημέρα (01-10-2014).
Ο Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός αποσυνδέθηκε από εξειδικευμένο συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) και διακριβώθηκε η συνδεσμολογία του.
Στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τόσο στην Αττική, όσο και στο νησί της Κω, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 28χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για συρροή εγκλημάτων, όπως τρομοκρατικές πράξεις, απόπειρα εμπρησμού – έκρηξης, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και παραβάσεων του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για την διενέργεια κύριας ανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 28χρονου.
Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος σε Κατάστημα Κράτησης, καθώς την 30-10-2014 συνελήφθη στο Αγρίνιο, γιατί εμπλέκεται σε επίθεση ατόμων στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι.
Ημερησία (Πηγή dimokratiki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου