Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Στην "σκιά του ΠΑΣΟΚικού ήλου" και στις όχθες του "ΠΟΤΑΜΙσιου ρέματος" το "ροδο-κόκκινο" του ΓΑΠΈγινε η πλέον αναμενόμενη ανακήρυξη της ίδρυσης του νέου κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου και τ' όνομα αυτού "Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών".

Την διακήρυξη του κινήματος, που θα κάνει την εμφάνισή του με το "ρόδο" και μάλιστα σε ... κόκκινο φόντο, υπογράφουν 252 ΠΑΣΟΚικά στελέχη αλλά και άλλα πρωτοεμφανιζόμενα πρόσωπα.
Απ' το πουθενά "έσκασε μύτη" ο ΓΑΠ, αφήνοντας τις ανά την υφήλιο διαλέξεις του και στήνεται έτσι  το νέο κεντρώο σκηνικό, να σώσει ό,τι δεν κατάφερε να παρασύρει το "ΠΟΤΑΜΙσιο κίνημα" του Στ. Θεοδωράκη, από τις απώλειες του χώρου, που κινούνται πλέον κατά κύματα προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά. 

Καθώς το ΠΑΣΟΚ αναζητά στελέχη για τα ψηφοδέλτιά του και βλέπει τα ποσοστά στα όρια της εισόδου στην Βουλή και ενώ το "εγχείρημα" με το ΠΟΤΑΜΙ δεν έφερε τα ποθούμενα αποτελέσματα, επιστρατεύτηκε η "ανεξάρτητη" φιγούρα του ΓΑΠ, να σώσει την παρτίδα και να μαζέψει τα "αποκαΐδια" της άλλοτε "κραταιάς" παράταξης. 

Από την μια ο Στ. Θεοδωράκης να μαζεύει "τους αστέρες" της αριστεράς, που εδώ και καιρό κυκλοφορούσαν με "χαλασμένη πυξίδα" και τώρα πλέον απαλλάχτηκαν από τα "δεσμά" της αριστερής τους "ταμπέλας" και από την άλλη ο Γιωργάκης να στρώνει με "ρόδα" τον δρόμο για τους αντι-Βενιζελικούς του ΠΑΣΟΚ, με όραμα την είσοδο στη βουλή και το νέο "σφιχταγκάλιασμα" με την ΝΔ του Αντ. Σαμαρά, για μια νέα "δημιουργική πορεία" με φόντο τα ήδη συμφωνηθέντα νέα Μνημόνια.

Στην Ελλάδα των επερχόμενων εκλογών ένα είναι σίγουρο πως ... "θα τα δούμε όλα"!

Και για να μην ξεχνιόμαστε, πριν λίγη ώρα πιάσανε και τον Χριστόδουλο Ξηρό. Που κολλάει τώρα αυτό; Απλώς το αναφέρουμε ως ... είδηση!

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου