Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

4,5% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ «θρίλερ» η είσοδος για ΠΑΣΟΚ και ΑΝ.ΕΛΛ.Υψηλό προβάδισμα 4,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκεται το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. «Καθαρό» προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκατίας. Τρίτη δύναμη «Το Ποτάμι». Εκτός βουλής το ΚΙΔΗΣΟ.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, από τις 10 έως τις 12 Ιανουαρίου.
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% και η Ν.Δ. 27%, με τα δύο κόμματα να εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 2% το καθένα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του πανεπιστημίου πριν από δύο εβδομάδες.
Στην τρίτη θέση, επίσης ενισχυμένο κατά 1,5%, βρίσκεται το Ποτάμι με 6,5%. Ακολουθούν με 6% το ΚΚΕ, που έχει ανέβει μία ποσοστιαία μονάδα και η Χρυσή Αυγή που παραμένει σταθερή. Στο 3% βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ που χάνει μια ποσοστιαία μονάδα. Κερδίζουν μια μονάδα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που στην προηγούμενη μέτρηση είχαν 2%. Εκτός Κοινοβουλίου εμφανίζονται το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%.
Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 35% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 28,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου