Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

"Κυριακή 22 Φεβρουαρίου η 2η Γιορτή Εσπεριδοειδών" - Η γιορτή της παραγωγής του Βαθύ ΚαλύμνουΟ σύλλογος Νέων Βαθύ "ΑΜΦΙΠΕΤΡΑΝ", διοργανώνει και φέτος την "2η Γιορτή Εσπεριδοειδών" και καλεί όλους τους Καλύμνιους να συμμετάσχουν μαζί τους σ' αυτό το πανηγύρι της παραγωγής του Χωριού τους.


Το Βαθύ της Καλύμνου, με το μοναδικό θέαμα του φιορδ της "Ρήνας" και το καταπράσινο τοπίο που εκτείνεται σ' όλη την κοιλάδα της περιοχής, είναι γνωστό για την παραγωγή εσπεριδοειδών και ειδικά για τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, που είναι φημισμένα σε όλη την Ελλάδα. 


Ο Σύλλογος των νέων του χωριού, μια δραστήρια οργάνωση που έχει θέσει ως σκοπό του την προβολή του Βαθύ και την ανάδειξη των οικονομικών και πολιτιστικών του δυνατοτήτων, διοργανώνει την "2η Γιορτή Εσπεριδοειδών" την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, που θα γίνει στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου και υπόσχεται στους επισκέπτες μοναδικές στιγμές. 


Θα ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία αισθητική και γευστική με τις δημιουργίες του, που θα περιλαμβάνουν  γλύκα του κουταλιού, μαρμελάδες,λικέρ, χειροποίητα σαπουνάκια και άλλα πολλά, όλα φτιαγμένα  με μεράκι και με τα ντόπια και φρέσκα εσπεριδοειδή του χωριού, από τα μέλη του συλλόγου. 


Αλλά δεν θα αφήσουν  ανικανοποίητους και τους μερακλήδες, αφού "Τα Καλιδωνάκια" αποτελούν εγγύηση για ένα αξέχαστο Κυριακάτικο πρωινό στο καταπράσινο Βαθύ. (φώτο από την περσινή 1η Γιορτή)


"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου